این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

لازمه موفقیت و استمرار طرح‌های روستایی، پایش مستمر و رصد لحظه‌ای اقدامات است

انتشار : 1402/04/19 بازدید : 208
لازمه موفقیت و استمرار طرح‌های روستایی، پایش مستمر و رصد لحظه‌ای اقدامات است

نشست فناوری‌های نوین در مدیریت روستایی توسط پژوهشکده سوانح طبیعی با همکاری هسته توسعه روستایی دانشگاه تهران و با حضور اساتید و صاحب‌نظران حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی به صورت حضوری و بر خط برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، ششمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی با موضوع فناوری‌های نوین در مدیریت روستایی توسط پژوهشکده سوانح طبیعی با همکاری هسته توسعه روستایی دانشگاه تهران و با حضور اساتید و صاحب‌نظران حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی به صورت حضوری و بر خط برگزار گردید.

در این نشست، حسنعلی فرجی سبکبار عضو هیات علمی و معاون آموزشی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران، سخنرانی خود را با موضوع رصد و ارزیابی توسعه روستایی، ارائه نمود.

ایشان در ابتدای صحبت های خود بر اهمیت توجه به توسعه روستایی و لزوم بهره مندی هدفمند از منابع و اعتبارات در طرح های توسعه روستایی تاکید نمود و بیان داشت که لازمه موفقیت و استمرار طرح های روستایی، پایش مستمر و رصد لحظه ای اقدامات است، که این امر مستلزم شناخت مبانی نظری رصد و پایش اقدامات است.

فرجی در بخش دیگر از صحبت های خود به تبیین اهداف رصد خانه توسعه روستایی پرداخت و بیان داشت که مدیریت یکپارچه داده ها، پایش و رصد اقدامات توسعه ای، تدوین و اندازه گیری شاخص ها و برنامه ریزی و آینده پژوهی اقدامات از مهمترین راهبردهای رصد خانه توسعه روستایی است.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در بخش دیگر از صحبت های خود، اقدام به تبیین چارچوب رصد خانه که شامل داده، شاخص، انتشار و تحلیل خروجی هاست، اشاره نمود و بیان داشت که هر چهار مولفه مستلزم نگاه پهنه ای و منطقه ای است، به عنوان مثال در بخش شاخص ها باید نگاههای جهانی،ملی، منطقه و محلی مورد توجه قرار بگیرد و بتوان از خروجی های بدست آمده در فرایند تدوین برنامه های آتی و شناخت تفاوت های بین مناطق بهره برد.

ایشان در بخش انتهایی صحبت های خود بر لزوم گزارش دهی مبتنی بر داده های مستخرج در قالب گزارش های تخصصی تاکید نمود و بیان داشت که یک برنامه ریز باید نگاه جغرافیایی و تحلیلی داشته باشد تا بتوان از منابع موجود به نحو احسن استفاده نمود.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات