این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

کرمی چرخه عمر ذرات گردوخاک را تشریح کرد

انتشار : 1400/04/29 بازدید : 404
کرمی چرخه عمر ذرات گردوخاک را تشریح کرد

سارا کرمی استادیار گروه گردوخاک و آلودگی هوا پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور گفت: زمانی که شرایط سطح زمین خشک باشد، رطوبت پایین باشد، پوشش گیاهی ضعیف باشد و بادهای شدید بوزد، ذرات گردوخاک بلند می‌شوند و در مسیر خود یا توسط انسان‌ها تنفس می‌شوند یا توسط گیاهان جذب می‌گردند، بخشی از آن‌ها نیز در سطح اقیانوس‌ها و دریاها و بخشی دیگر هم بر سطح زمین می‌نشینند و به این شکل این چرخه ادامه پیدا می‌کند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، نشست آنلاین «تحلیل مخاطره گردوخاک و طوفان گردوخاک» در قالب سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی در روز دوشنبه 28 تیر 1400 ساعت 14:00 الی 16:30 برگزار گردید.

در این نشست آنلاین، سارا کرمی استادیار گروه گردوخاک و آلودگی هوا پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به تحلیل و بررسی «سامانه‌های پیش‌بینی و هشدار گردوغبار مبتنی بر مدل‌های عددی» در چهار بخش شناخت پدیده گردوخاک به عنوان یک مخاطره جوی، فیزیک پدیده گردوخاک، مدل‌سازی پدیده گردوخاک و مقایسه خروجی مدل‌های مختلف پیش‌بینی پدیده گردوخاک پرداخت.

ایشان با بیان این موضوع که ما نمی‌توانیم از وقوع مخاطرات طبیعی جلوگیری کنیم و تنها قادر به جلوگیری از تبدیل شدن آن‌ها به سوانح هستیم، گفت: هر مخاطره طبیعی دو فاز اصلی دارد که یکی قبل از حادثه و دیگری بعد از حادثه است که در هر یک از این فازها اقدامات خاصی باید انجام گیرد.

کرمی در ادامه نمونه‌ای از کامل‌ترین نمودارهای هشدار سریع را ارائه نمود که شامل بخش‌های مختلف ارتباط با جامعه، برنامه‌ریزی نهادی، جمع‌آوری اطلاعات، شناسایی مخاطره، ارزیابی مخاطره، پیش‌بینی هشدار، محصولات هشدار و زیرساخت‌ها، روش انتشار و اطلاع‌رسانی و ارتباطات است.

استادیار گروه گردوخاک و آلودگی هوا پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور افزود: برای داشتن یک سامانه جامع پایش، پیش‌بینی و پیش‌آگاهی گردوخاک، نیاز به اطلاعات مختلفی وجود دارد که بر اساس آن بتوان مناطق با ریسک بالا را شناسایی کرد و تحلیل و پیش‌بینی دقیقی از مخاطرات جوی ارائه داد تا هشدارهای لازم به موقع صادر شوند و در نهایت تصمیم‌گیری و اقدام صورت گیرد.

کرمی به تشریخ چرخه‌ عمر ذرات گردوخاک پرداخت و گفت: زمانی که شرایط سطح زمین خشک باشد، رطوبت پایین باشد، پوشش گیاهی ضعیف باشد و بادهای شدید بوزد، ذرات گردوخاک بلند می‌شوند و در مسیر خود یا توسط انسان‌ها تنفس می‌شوند یا توسط گیاهان جذب می‌گردند، بخشی از آن‌ها نیز در سطح اقیانوس‌ها و دریاها و بخشی دیگر هم بر سطح زمین می‌نشینند و به این شکل این چرخه ادامه پیدا می‌کند.

ایشان در ادامه به مدل‌های عددی گردوخاک اشاره‌ نمود و بخش‌های مختلف آن را مطرح کرد و افزود: نیاز به داده‌های مختلفی مثل داده‌های گردوخاک و داده‌های جغرافیایی وجود دارد تا بتوان مدلی را اجرا نمود که گردوخاک را پیش‌بینی کند.

سارا کرمی در انتها، مشخصات برخی از مدل‌های پیش بینی عددی گردوخاک را نمایش داد و خروجی مدل‌ها را با داده‌های مشاهداتی مقایسه نمود. ایشان همچنین به سامانه‌ عملیاتی‌شده نرم‌افزاری پایش، پیش‌بینی و هشدار گردوخاک در استان خوزستان اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که با وجود تمام پیشرفت‌های مدل‌سازی، هم‌چنان عدم قطعیت‌های زیادی در این زمینه وجود دارد که باید روی آن ها کار شود.

نظرات

captcha Refresh
دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات