این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح

انتشار : 1398/08/17 بازدید : 4,430
برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح

برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح به استناد بند (ب) ماده 4 قانون مدیریت بحران کشور تدوین شده است.

 

 

با عنایت به متن «قانون مدیریت بحران کشور» و وظایف سازمان مدیریت بحران کشور مبنی بر تدوین سند راهبرد ملی مدیریت بحران، برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح، برنامه ملی آمادگی و پاسخ، برنامه ملی بازسازی و بازتوانی و سایر لوایح، آیین‌نامه‌های اجرایی و تصویب‌نامه‌های موردنیاز مندرج در قانون فوق‌الذکر؛ مسئولیت تدوین کلیه لوایح، آیین‌نامه‌های اجرایی و تصویب‌نامه‌های قانون مزبور با هماهنگی سازمان‌های اجرایی مربوطه طی نامه شماره 124089 مورخ 1398/06/25 به پژوهشکده سوانح طبیعی ابلاغ شد.

پیرو این ابلاغیه، دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‎‌نامه‌ها و تصویب‌نامه‌های اجرایی قانون مدیریت بحران کشور در پژوهشکده سوانح طبیعی شکل گرفت و جهت تدوین هر یک از اسناد نیز اقدام به ایجاد کمیته‌های تخصصی مربوطه گردید.

 کمیته برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح به‌منظور تدوین برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح (موضوع بند ب ماده 4 قانون مدیریت بحران کشور)، برنامه استانی کاهش خطر حوادث و سوانح (بند پ ماده 4 قانون مدیریت بحران کشور) و پیوست کاهش خطر (بند چ ماده 4 قانون مدیریت بحران کشور) تشکیل گردید.

با توجه به تنظیم ساختار پیش‌نویس برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح و بررسی مخاطرات محتمل و مخاطرات اولویت‌دار در سطح کشور و نیز ضرورت تدوین برنامه کاهش خطر بر حسب موضوع هر مخاطره، مقرر گردید اقدامات اولویت‌دار جهت کاهش خطر هر یک از مخاطرات با توجه به زمینه تخصصی و تجربیات حرفه‌ای اعضا، به ایشان واگذار شود. لذا، تدوین پیش‌نویس اقدامات اولویت‌دار در ذیل راهبردها و اهداف مندرج در سند ملی مدیریت بحران کشور طی جلساتی با حضور برخی نمایندگان دستگاه‌های مرتبط با مخاطرات مذبور به بحث و تبادل‌نظر گذاشته شد و پیش‌نویس آن تنظیم گردید.

بر اساس قانون مدیریت بحران کشور، برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح سندی است که با مشارکت کلیه دستگاه‌های مسئول موضوع ماده 2 این قانون با رعایت قوانین و مقررات و در چهارچوب سند راهبرد ملی مدیریت بحران تهیه می‌شود و اهداف ویژه کاهش خطر حوادث و سوانح را به همراه اقدامات مربوطه بیان می‌کند.

پیش‌نویس این برنامه با بهره‌گیری از نقطه‌نظرات اساتید مجرب دانشگاهی و مدیران اجرایی ذی‌ربط مدیریت بحران، توسط پژوهشکده سوانح طبیعی در 3 فصل به شرح زیر تدوین شده است:

•    فصل 1: کلیات
•    فصل 2: اقدامات برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح
•    فصل 3: سازوکار اجرا، پایش و ارزیابی

برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح در راستای تحقق سند راهبرد ملی مدیریت بحران کشور و در حرکت به سوی چشم‌انداز مدیریت بحران کشور، برای یک دوره پنج‌ساله تدوین گردیده و به موازات برنامه‌های ملی آمادگی و پاسخ و بازسازی و بازتوانی بر پیشگیری و کاهش رخداد وقوع حوادث و سوانح متمرکز است. اصلی‌ترین رویکرد در تدوین این برنامه، افزایش تاب‌آوری و کاهش خطر حوادث و سوانح بوده است.

بر اساس قانون مدیریت بحران کشور، برنامه استانی کاهش خطر حوادث و سوانح سندی است که توسط اداره کل مدیریت بحران استان با رعایت قوانین و مقررات و با مشارکت کلیه دستگاه‌های مسئول موضوع ماده (2) این قانون متناظر در استان، بر اساس برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح تهیه می‌شود و شناخت مخاطرات، آسیب‌پذیری‌ها، ظرفیت‌ها و راهکارهای کاهش خطر استان را دربرمی‌گیرد.

برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح در جلسه شورایعالی مدیریت بحران کشور که در روز چهارشنبه مورخ 24 آذر 1400 برگزار شد، به تصویب رسید.

جهت دریافت برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح که توسط پژوهشکده سوانح طبیعی تدوین شده است، به لینک زیر مراجعه نمایید.