این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

نوری نشاط چالش‌های پیش‌روی طرح‌های توسعه‌ای در حوزه برنامه‌ریزی روستایی را برشمرد

انتشار : 1401/09/09 بازدید : 295
نوری نشاط چالش‌های پیش‌روی طرح‌های توسعه‌ای در حوزه برنامه‌ریزی روستایی را برشمرد

سعید نوری نشاط: عدم وجود برنامه‌ریزی چندمنظوره، مداخلات نامطلوب در فرایند اجرایی طرح‌ها، مشارکت ضعیف روستاییان و نهادهای محلی و ضعف در نظارت، اجرا و پایش طرح‌های توسعه روستایی را از مهم‌ترین چالش‌های پیشروی طرح‌های توسعه‌ای دانست.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، دومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی با عنوان «آسیب‎‌شناسی توسعه روستایی در ایران با تأکید بر طرح‌های آبادانی و پیشرفت منظومه‌های روستایی» در روز سه‌شنبه مورخ 8 آذر 1401 به‌صورت حضوری و برخط و با حضور فرهاد عزیزپور دانشیار گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی دانشگاه خوارزمی، سید امیرحسین گرکانی؛ دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی، سعید نوری نشاط؛ تسهیلگر برتر حوزه توسعه روستایی، اصغر طهماسبی استادیار دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه خوارزمی و جمعی از اساتید و متخصصین این حوزه توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و با همکاری هسته توسعه روستایی دانشگاه تهران برگزار شد.

در ادامه این نشست، سعید نوری نشاط تسهیلگر برتر در حوزه روستایی به ارزیابی چالش‌های توسعه روستایی و طرح پیشرفت و آبادانی منظومه‌های روستایی پرداخت. ایشان در ابتدا عدم وجود برنامه‌ریزی چندمنظوره، مداخلات نامطلوب در فرایند اجرایی طرح‌ها، مشارکت ضعیف روستاییان و نهادهای محلی و ضعف در نظارت، اجرا و پایش طرح‌های توسعه روستایی را از مهم‌ترین چالش‌های پیشروی طرح‌های توسعه‌ای دانست و در ادامه، در رابطه با رویکردهای طرح منظومه‌های روستایی به مؤلفه‌های یکپارچگی و انسجام در اجرای طرح، هماهنگی دستگاه‌ها و نهادهای عمومی،فراگیر مشارکت در بین ذینفعان و متولیان اجرایی و پایداری اقدامات اشاره کرد و گفت: لازمه بقا و موفقیت هر طرحی بهره‌مندی از نظرات خبرگانی و توجه به‌جایگاه ذینفعان است.

ایشان در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به اقدامات و تجاربی که در طرح منظومه‌های روستایی طارم به‌دست‌آمده اشاره کرد و گفت: پیشران‌های توسعه طارم بایستی مبتنی بر ظرفیت‌های منطقه از جمله زیتون و توجه به ظرفیت‌های گردشگری باشد.

در رابطه با چالش‌های توسعه طارم، نوری نشاط به عدم سرمایه‌گذاری مناسب و توجه به قابلیت‌های بالقوه موجود در این منطقه اشاره کرد؛ به‌گونه‌ای که این منطقه با وجود برخورداری از باغات زیتون اما در حوزه سرمایه‌گذاری موفق نبوده و این عامل باعث شده که محصول تولیدی به دلیل نبود سرمایه‌گذاری مناسب به سایر مناطق ارسال و سود چندانی نصیب جوامع محلی نشود.

وی در انتهای صحبت‌های خود موضوع توجه به مشارکت جامعه محلی را مطرح نمود و گفت: باید سازوکاری تدوین شود تا اینگونه پروژه‌ها متعلق به خود مردم باشد و ماهیت سازمانی آن معطوف به ماهیت مردمی شود.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات