این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

اصغر طهماسبی مهم‌ترین ضعف‌های مشارکت نامطلوب سازمانی در طرح‌های توسعه‌ای را برشمرد

انتشار : 1401/09/09 بازدید : 175
اصغر طهماسبی مهم‌ترین ضعف‌های مشارکت نامطلوب سازمانی در طرح‌های توسعه‌ای را برشمرد

اصغر طهماسبی: افزایش مهاجرت‌ها و روند صعودی تخلیه روستاها، گسترش روزافزون کنشگران و دست‌اندرکاران حوزه توسعه روستایی، فعالیت‌های بدون طرح و برنامه مجریان و جایگزین شدن فضای خدماتی حمایتی به‌جای روحیه و فضای تولید و اشتغال از مهم‌ترین ضعف‌های مشارکت نامطلوب سازمانی در طرح‌های توسعه‌ای است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، دومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی با عنوان «آسیب‎‌شناسی توسعه روستایی در ایران با تأکید بر طرح‌های آبادانی و پیشرفت منظومه‌های روستایی» در روز سه‌شنبه مورخ 8 آذر 1401 به‌صورت حضوری و برخط و با حضور فرهاد عزیزپور دانشیار گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی دانشگاه خوارزمی، سید امیرحسین گرکانی؛ دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی، سعید نوری نشاط؛ تسهیلگر برتر حوزه توسعه روستایی، اصغر طهماسبی استادیار دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه خوارزمی و جمعی از اساتید و متخصصین این حوزه توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و با همکاری هسته توسعه روستایی دانشگاه تهران برگزار شد. 

در این نشست، اصغر طهماسبی استاد گروه جغرافیای انسانی دانشگاه خوارزمی به بررسی آسیب‌های توسعه روستایی در ایران و ضرورت همکاری سازمانی در فرایند توسعه روستایی پرداخت. ایشان در ابتدای صحبت‌های خود، به تبیین ویژگی‌های همکاری سازمانی اشاره کرد و گفت: توجه به منافع متقابل، تعامل و اقدام هماهنگ و مشترک از مهم‌ترین خصوصیات همکاری سازمانی می‌باشد و در شرایط ایده‌آل منظور از همکاری سازمانی، وجود چشم‌انداز، برنامه،ساختار و تأمین منابع مشترک است.

وی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به تجربه همکاری‌های سازمانی در طرح‌های توسعه‌ای اشاره کرد و بیان داشت که در فرایند همکاری صورت گرفته نهادهای دولتی نقش پر رنگی داشته‌اند و باید در این فرایند بخش‌های خصوصی و سازمان‌های مردمی هم مشارکت فعال‌تری داشته باشند.

ایشان همچنین به آسیب‌شناسی ضعف‌های همکاری‌های سازمانی پرداخته و گفت: افزایش مهاجرت‌ها و روند صعودی تخلیه روستاها، گسترش روزافزون کنشگران و دست‌اندرکاران حوزه توسعه روستایی، فعالیت‌های بدون طرح و برنامه مجریان و جایگزین شدن فضای خدماتی حمایتی به‌جای روحیه و فضای تولید و اشتغال از مهم‌ترین ضعف‌های مشارکت نامطلوب سازمانی در طرح‌های توسعه‌ای است.

طهماسبی در پایان، در رابطه با راهبردهای تقویت همکاری سازمانی، ضرورت توجه به رویکرد فضایی و شبکه‌ای، تغییر در نظام بودجه‌ریزی و تخصیص منابع با رویکرد سازمانی و ضرورت همکاری سازمانی در نظام پایش و ارزشیابی را از مهم‌ترین راهبردهای همکاری سازمانی در طرح‌های توسعه‌ای دانست.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات