این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

روستاهای در معرض خطر کشور به تفکیک استان‌ها و بر اساس مخاطرات 5گانه ارزیابی شده است

انتشار : 1402/05/17 بازدید : 220
روستاهای در معرض خطر کشور به تفکیک استان‌ها و بر اساس مخاطرات 5گانه ارزیابی شده است

فاطمه فلاحتی عضو هیات علمی و مدیر گروه پژوهشی مخاطرات هیدرولوژیکی پژوهشکده سوانح طبیعی: در طرح «شناسایی، اولویت بندی و نحوه مداخله در روستاهای درمعرض خطر سوانح طبیعی» روستاهای در معرض خطر کشور به تفکیک استان‌ها و بر اساس مخاطرات 5گانه ارزیابی شده و 8902 روستا مورد شناسایی قرار گرفته است. 

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، هفتمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی با موضوع شیوه‌های مداخله در روستاهای در معرض خطر سوانح طبیعی توسط پژوهشکده سوانح طبیعی با همکاری هسته توسعه روستایی دانشگاه تهران و با حضور اساتید و صاحب‌نظران حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی به صورت حضوری و بر خط برگزار گردید.

در این نشست، فاطمه فلاحتی عضو هیات علمی و مدیر گروه پژوهشی مخاطرات هیدرولوژیکی پژوهشکده سوانح طبیعی، به ارائه در خصوص موضوع، شناسایی، اولویت‌بندی و نحوه اقدام روستاهای در معرض خطر سوانح طبیعی  کشور پرداخت.

عضو هیات علمی پژوهشکده سوانح طبیعی در ابتدا به جایگاه قانونی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در تدوین شیوه‌نامه‌های مقابله با مخاطرات طبیعی و شیوه‌های مداخله در روستاهای در معرض خطر اشاره نمود و افزود: پژوهشکده سوانح طبیعی با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان مدیریت بحران کشور به منظور کاهش خطر سوانح طبیعی در نقاط روستایی، نسبت به شناسایی، اولویت‌بندی و نحوه اقدام روستاهای در معرض خطر سوانح طبیعی کشور اقدام نموده است. 

فلاحتی ادامه داد: به همین منظور برای اولین بار طرح ملی «شناسایی، اولویت بندی و نحوه مداخله در روستاهای درمعرض خطر سوانح طبیعی» در سطح روستاهای کل کشور در پژوهشکده سوانح طبیعی اجرا گردید. در این طرح پس از تعیین معیارها و شاخص‌های موثر در ارزیابی مخاطرات اولویت دار در سطح کشور (زلزله، سیل، حرکات دامنه‌ای (زمین‌لغزش و رانش، خزش، سنگ‌افتان)، فرونشست و فرو چاله و ماسه‌های روان) و اخذ اطلاعات مرتبط با روستاها از بنیاد مسکن استان‌ها و مدیریت بحران استان‌ها و نیز نقشه‌های مبنا از دستگاه‌های متولی، کل اطلاعات توسط یک گروه متشکل از کارشناسان مطالعات محیطی– اکولوژیکی (زمین‌شناسی و ژئومورفولوژی، اقلیم‌شناسی و هیدرولوژی)، علوم اجتماعی و برنامه‌ریزی روستایی تلفیق و بر اساس تحلیل چندمخاطره‌ای، لیست روستاهای دارای ریسک بالای چند مخاطره همزمان در سطح کشور به عنوان روستاهای اولویت اول جهت بازدید و ارائه راهکارهای کاهش خطر مشخص گردید.

ایشان در ادامه ضمن تبیین وضعیت آماری روستاهای در معرض خطر بیان نمود که هم اکنون روستاهای در معرض خطر کشور به تفکیک استان‌ها و بر اساس مخاطرات 5گانه ارزیابی شده و 8313 روستا مورد شناسایی قرار گرفته است. 

فلاحتی در بخش دیگر از سخنرانی خود به مزیت‌های راه‌اندازی سامانه اطلاعات مکانی روستاهای در معرض خطر اشاره نمود و افزود که این سامانه همزمان با انجام بازدیدهای میدانی طرح شناسایی، اولویت‌بندی و نحوه اقدام در روستاهای در معرض خطر سوانح طبیعی، طراحی و اطلاعات مکانی و توصیفی برداشت‌شده، در این سامانه بارگذاری گردیده است.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات