این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

رئیس وقت ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان شکل‌گیری قرارگاه بازسازی را اقدامی مثبت دانست

انتشار : 1399/05/27 بازدید : 384
رئیس وقت ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان شکل‌گیری قرارگاه بازسازی را اقدامی مثبت دانست

رئیس وقت ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان، اهمیت هماهنگی میان عوامل مختلف در فرایند بازسازی و بررسی نتایج بازسازی سکونتگاه‌ها پس از سیلاب 98 خوزستان را بر شمرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، نشست «بازسازی سکونتگاه‌های شهری و روستایی پس از سیلاب 98‌ استان خوزستان‌» در قالب سلسله نشست‌های مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی در روز یکشنبه مورخ 26 مرداد ماه 1399 در محل سالن جلسات پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد.

در این نشست، نصراله دهقانی رئیس وقت ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان در سال 98، به مروری بر فرایند بازسازی در این استان پرداخت. دهقانی در ابتدا ارکان اصلی بازسازی را برشمرد و گفت: دولت وظیفه هماهنگی، راهبری، پشتیبانی و نظارت بر فرایند بازسازی را بر عهده دارد که این نقش به طور مشخص به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شده است. تأمین منابع مالی عمدتاً در قالب ارائه تسهیلات بانکی صورت می‌گیرد و فعالیت اصلی در فرایند بازسازی نیز ساخت‌وساز است که سعی شد این وظیفه به مردم سپرده شود.

در ادامه، وی بر اهمیت ایجاد هماهنگی میان عوامل یادشده تأکید کرد و مسائل و چالش‌های این مسیر را مورد بررسی قرار داد. دهقانی با اشاره به ساختار اداری شکل‌گرفته در بازسازی سیلاب 98 خوزستان، شکل‌گیری قرارگاه بازسازی در استان‌ها با محوریت استاندار را از اقدامات مثبت در این زمینه دانست.

رئیس وقت ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان ضمن اشاره به حجم بالای کار در فرایند بازسازی پس از سیلاب در هر مرحله و لزوم توجه به توزیع جغرافیایی و توانایی استان‌ها، افزود: بلافاصله پس از فروکش کردن آب و سیلاب، ارزیابی و تشکیل پرونده‌ها آغاز شد که این مرحله با سرعت پیش رفت. در این فرایند، با توجه به محدودیت‌های موجود، واحدهای تعمیری در اولویت قرار گرفت که خوشبختانه تعمیر کلیه این واحدها تا مهرماه 98 به پایان رسید و پس از آن، بازسازی واحدهای احداثی در دستور کار قرار گرفت.

دهقانی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف اصلی عوامل اجرایی ستاد، هدایت منابع مالیِ در اختیار بود که شامل کمک‌های بلاعوض دولت، تسهیلات بانکی، کمک‌های خیرین و ... بود و سعی شد در فرایند بازسازی مورداستفاده قرار گیرد. در این خصوص، دهقانی به اهمیت همراهی عوامل محلی مانند دهیاری‌، شورای روستا و شورای شهر اشاره کرد و نقش و تأثیر آنان را مورد تأکید قرار داد.

وی در پایان، بررسی و نقد نتایج بازسازی سکونتگاه‌ها پس از سیلاب 98 خوزستان را اقدامی مهم برشمرد و آن را یکی از عوامل اصلی موفقیت در فرایند بازسازی دانست.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات