خسارت پولی سیلاب سال 98 معادل 26850 میلیارد تومان است

انتشار : 1399/06/31 بازدید : 373
خسارت پولی سیلاب سال 98 معادل 26850 میلیارد تومان است

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و دبیر کارگروه اقتصادی هیئت ملی سیلاب خسارت پولی اعلامی سیلاب سال 98 را معادل 26850 میلیارد تومان اعلام نمود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، نشست «اقتصادی سیلاب و جایگاه بازسازی مسکن در مدیریت سیلاب 98‌ استان خوزستان‌» در قالب سلسله نشست‌های مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی در روز یکشنبه مورخ 30 شهریور ماه 1399 در پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد.

در این نشست وحید ماجد، استادیار دانشگاه تهران و دبیر کارگروه اقتصادی هیئت ملی سیلاب در رابطه با موضوع اقتصاد و تأمین مالی سیلاب به ایراد سخنرانی پرداخت. ایشان در آغاز ویژگی‌های سیلاب اواخر اسفند 97 و فروردین 98 خوزستان را برشمرد و به شرح خسارت‌های پولی اعلامی سیلاب 98، خسارت‌های برآوردی نهادها از سیلاب 98 پرداخت. ماجد در این رابطه خسارت پولی اعلامی سیلاب 98 را معادل 26850 میلیارد تومان اعلام نمود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران اهمیت بررسی چالش‌ها و راهبردهای موردنیاز ارزیابی خسارت در ایران را خاطرنشان کرده و زمینه‌ها، تعاریف و اصول ارزیابی خسارت را برشمرد. ماجد افزود: برآورد خسارت در دو فاز قبل از وقوع و بعد از وقوع صورت می‌گیرد.

در ادامه، ماجد مدل‌ ارزیابی پسینی GRADE و چارچوب ارزیابی پسینی PDNA را معرفی و هر کدام را به تفصیل از منظر معیارهای مختلفی مانند مدت زمان، هزینه، داده‌های موردنیاز، دقت و وسعت مدلسازی و محدودیت‌ها مورد بررسی و مقایسه قرار داد.

سپس ایشان به موضوع بودجه‌ریزی حوادث غیر مترقبه در ایران پرداخت و بیان کرد: 5 درصد از بودجه عمومی به مدیریت حوادث غیرمترقبه اعم از پیشگیری، نوسازی و بازسازی اختصاص داده شده است که رقم نسبتا قابل توجهی است با این حال، به دلیل آنکه منابع مالی مشخص و تعیین شده‌ای ندارد و اعتبارات مدنظر برای جبران خسارت باید از صرفه‌جویی در سایر ردیف‌های هزینه‌ای تامین مالی شود، میزان تامین اعتبار تابعی از انعطاف در سایر ردیف‌های بودجه‌ای است.
در پایان، ماجد منابع بودجه و منابع خارج از بودجه به منظور تأمین مالی (پسینی) بخشی از خسارت‌های ناشی از سیل 98 را برشمرد و سازوکار تأمین مالی حوادث غیر مترقبه و سوانح طبیعی را تشریح نمود و همچنین درس‌آموخته‌هایی را در زمینه تأمین مالی سیلاب مطرح کرد.