این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

خلا مدیریتی، میدانی و فرماندهی واحد در حوادث و سوانح وجود دارد.

انتشار : 1401/05/24 بازدید : 267
خلا مدیریتی، میدانی و فرماندهی واحد در حوادث و سوانح وجود دارد.

محمدی با بیان اینکه در حادثه امامزاده داود به عنوان اولین سازمان در محل حضور پیدا کردیم، گفت: خلا مدیریتی، میدانی و فرماندهی واحد در حوادث و سوانح وجود دارد که متاسفانه یک کمبود است، امیدوارم فکری در این زمینه شود و دوباره به نقطه قبل بازنگردیم.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، بیست‌وچهارمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با عنوان «بررسی ابعاد مدیریت بحران سیلاب مردادماه سال 1401» در روز دوشنبه 24 مردادماه 1401 توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی با حضور حدود 650 نفر از مسئولان، اساتید و علاقمندان به این حوزه به صورت برخط برگزار شد.

قدرت الله محمدی مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران با اشاره به حادثه متروپل و میدان‌داری و هماهنگی سازمان‌های حاضر در محل آن عملیات گفت: میدان‌داری حادثه متروپل منظم‌تر از سیل امامزاده داود بود. در حادثه متروپل هماهنگی خوبی وجود داشت و بعد از آن هم جلسات خوبی برگزار شد تا مشخص شود که چه نواقصی داشتیم.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینکه برای جلوگیری از سیلابی چون امامزاده داود عرصه را نباید برای رودخانه تنگ کرد، گفت: ذات رودخانه آب و سیل است. اینکه رودخانه را بپوشانیم یا در مسیر آن اختلال ایجاد کنیم منجر به وقوع حادثه می‌شود. قطعا اگر اختلال ایجاد نمی‌کردیم، حادثه این‌چنینی با این ابعاد اتفاق نمی‌افتاد. اگر موارد مشابهی هم در تهران یا کشور وجود دارد، باید درس عبرت شود و اقدام کنیم تا موارد مشابه رفع عیب شود.

محمدی در ادامه اظهارکرد: خروجی بی‌توجهی‌ها حوادث ناگواری است که اتفاق افتاد. در خصوص اینکه پیش از حادثه هشدار هواشناسی اعلام شده بود، الزامات اجرایی این هشدار چی است؟ باید بلافاصله پس از هشدار اتاق عملیات تشکیل و الزامات تعیین می‌شد و تا زمان رفع خطر ادامه پیدا می‌کرد.

وی با تاکید بر اینکه در برخی از کشورها وزارتخانه حوادث و بلایای طبیعی وجود دارد، گفت: تصور کنید در فاصله میان تهران و قم حادثه‌ای رخ دهد، متولی کیست؟ در ساعت یک و دو دقیقه بامداد اولین تماس از امامزاده داود با آتش نشانی گرفته شد. این خارج از محدوده تهران بود که باید قاعدتاً مجوز بالادستی می‌گرفتیم اما با توجه به شرایط، امکانات را اعزام کردیم. اگر ما نمی‌رفتیم، کدام سازمان باید این امکانات را می‌برد؟ پیشنهاد می‌کنم یک وزارتخانه برای مسائل بلایا و حوادث ایجاد شود. ما نیاز به وزارتخانه‌ای عملیاتی در این زمینه داریم.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران اظهار کرد: در حال حاضر هر کسی گوشه‌ای از کار رسیدگی به حوادث را می‌گیرد. ساختار در آتش‌نشانی تهران بر اساس پاسخ به حریق و نجات شکل گرفته است، اما ما نیاز به امکانات مورد نیاز در زمینه سیل هم داریم.

محمدی با بیان اینکه در حادثه امامزاده داود به عنوان اولین سازمان در محل حضور پیدا کردیم، گفت: خلا مدیریتی، میدانی و فرماندهی واحد در سیل و زلزله تمامی شهرها بوده است که متاسفانه یک کمبود است، امیدواریم فکری در این زمینه شود و دوباره به نقطه قبل بازنگردیم.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات