این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

مجید جودی جزئیات بازسازی پس از زلزله کرمانشاه را تشریح کرد

انتشار : 1401/08/21 بازدید : 273
مجید جودی جزئیات بازسازی پس از زلزله کرمانشاه را تشریح کرد

مجید جودی معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن و مدیرکل وقت بازسازی بنیاد مسکن جزئیات بازسازی پس زلزله سال 1396 کرمانشاه را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، بیست‌وپنجمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با موضوع «بازخوانی بازسازی پس از زلزله سال 1396 کرمانشاه» به همراه رونمایی کتاب «مستندسازی بازسازی مناطق خسارت‌دیده از زلزله آبان‌ماه 1396 استان کرمانشاه» توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی با حضور حدود 350 نفر از مسئولان، اساتید و علاقمندان به این حوزه به صورت برخط برگزار شد.

در این نشست، مجید جودی معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن و مدیرکل وقت بازسازی بنیاد مسکن، در ابتدا آسیب‌شناسی سوانح و ذکر نقاط ضعف بحران را ارزشمند دانست، سپس تأثیر شرایط منطقه آسیب‌دیده در زلزله کرمانشاه  مثل سرما، وسعت منطقه، وجود دو اقلیم متفاوت، موقعیت حساس سیاسی و امنیتی منطقه را برشمرد.

ایشان یکی از دلایل افزایش خسارات در شهر سرپل‌ذهاب که 35 درصد آن آسیب دیده بود را ساخت و ساز روی خاک دستی به جا مانده از نوسازی جنگ دانست. و از نقاط ضعف مدیریت بحران در این زلزله به بی‌سامانی در امداد و نجات اشاره کرد که این بی‌نظمی بعدا با مدیریت مسئولان شکل منظم‌تری گرفت.

جودی سرپل ذهاب را قطب اقتصادی و تجاری منطقه بعد از بانه خواند و دلیل ارزش بالای زمین و سرازیر شدن مستاجران غیربومی به این شهر را این موضوع عنوان کرد و گفت: متاسفانه علیرغم این که تصمیم گرفته شد اسکان موقت به مستاجرین تعلق نگیرد، جو روانی ایجاد شده باعث شد با اعطا کانکس به مستاجرین و همچنین ورود 6000 کانکس اهدایی و قول اهدای زمین مجانی به مستاجران، شهر به حلبی‌آباد تبدیل و این کانکس‌ها به سختی و با زحمت بسیار جمع شود. در ادامه ایشان از نگرش توسعه‌ای به بازسازی با دادن حق انتخاب به مردم و تبدیل ضریب طبقات یک به سه در شهر سرپل‌ذهاب سخن گفت که بار زیادی را برای مسئولان به همراه داشت و زمان بازسازی را هم طولانی کرد.

جودی در ادامه از نکات مثبت و منفی کمک‌های جمع شده توسط سلبریتی‌ها صحبت کرد و بیان کرد جنبه مثبت آن سرمایه اجتماعی و جنبه منفی آن عدم توانایی دستگاه متولی در جلب کمک‌های مردمی بود که بنیاد مسکن در این زمینه به صورت انفعالی عمل نکرده و هزینه آن در راه درست برای نفع عمومی در زمینه بازسازی خرج شد.

در پایان ایشان بر اهمیت مشارکت مردم به عنوان بهترین و سریعترین مدل تاکید کرد و توجه به ابعاد اجتماعی و روانی با همکاری با دانشکده‌های علوم اجتماعی و توانبخشی دانشگاه تهران و دانشگاه کرمانشاه و مددکاران اجتماعی را یکی از نکات مثبت این بازسازی دانست.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات