این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

استاد دانشگاه UCL: بیماری‌های همه‌گیر بخش ثابتی از تاریخ بشر هستند

انتشار : 1399/07/24 بازدید : 717
استاد دانشگاه UCL: بیماری‌های همه‌گیر بخش ثابتی از تاریخ بشر هستند

در نشست روز جهانی کاهش خطر سوانح که در پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد، دیوید الکساندر استاد دانشگاه UCL در خصوص مدیریت بازیابی کووید-19 گفت: باید برای همه‌گیری‌ بعدی آماده باشیم.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، نشست ویژه روز جهانی کاهش خطر سوانح با محوریت «حکمرانی ریسک سوانح» در قالب سلسله‌نشست‌های مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی در روز سه‌شنبه مورخ 22 مهرماه 1399 برگزار شد.

در این نشست، دیوید الکساندر استاد کاهش ریسک و سوانح مؤسسه کاهش ریسک و سوانح دانشگاه UCL انگلستان در رابطه با موضوع «مدیریت بازیابی کووید-19؛ درس‌آموخته‌ها» صحبت کرد.

ایشان در ابتدا با بیان این‌که بیماری‌های همه‌گیر بخش ثابتی از تاریخ بشر هستند، به شرح انواع بیماری‌های همه‌گیر در طول تاریخ پرداخت و بر اهمیت توجه به درس‌آموخته‌ها تأکید نمود.

الکساندر خاطرنشان ساخت که پیش از همه‌گیری کووید-19 مواردی همچون سناریوی پایه همه‌گیری، احتمال در پیش داشتن عواقب اقتصادی-اجتماعی که می‌تواند حداقل به اندازه عواقب پزشکی جدی باشد و احتمال به وجود آمدن تغییرات رفتاری در افراد آسیب‌دیده، قابل پیش‌بینی بود. وی افزود: یکی از مهم‌ترین ابعادی که منجر به یاد کردن از کووید-19 به عنوان یک فاجعه می‌شود، جهانی بودن آن است؛ این بیماری، بدون شک یک فاجعه است.

در ادامه این وبینار، استاد دانشگاه UCL انگلستان تبعات کووید-19 را به سه دسته مستقیم، غیرمستقیم و ثانویه تقسیم‌بندی کرد و از آن جمله به اثرات کووید-19 بر مسکن، سلامتی و درآمد اشاره کرد. وی همچنین عناصر کووید-19 را ازجمله ترس و اضطراب عمومی، از دست دادن درآمد و امنیت مالی و تأمین تجهیزات پزشکی را نیز برشمرد. سپس به عدم قطعیت‌ها در رابطه با واکسن کووید-19 اشاره نمود و به موضوع مدیریت آن پرداخت.

ایشان به مواردی همچون همراه بودن تصمیمات سیاسی با توصیه‌های مبتنی بر علم و دانش، توجه به برنامه‌ریزی شرایط اضطراری که به هیچ وجه نباید نادیده گرفته شود و نامناسب بودن دانشمندان و سیاست‌مداران برای نقش‌های مدیریت و برنامه‌ریزی شرایط اضطراری در زمینه مدیریت کووید-19 تأکید کرد.

الکساندر همچنین برخی مواردی که در خصوص کرونا نمی‌دانستیم؛ مواردی که در این زمینه انجام شده است؛ آن‌چه می‌بایست انجام شود و آنچه مورد نیاز است (اتخاذ رویکردهای هماهنگ در سطح محلی، ملی و منطقه‌ای، شکل‌گیری ارتباط مکرر، شفاف، صادقانه و نامتناقض با مردم و ارزیابی دقیق اطلاعات علمی، اقتصادی، لجستیکی و رفتاری) را برشمرد و مورد بررسی و تحلیل قرار داد. وی اظهار داشت: درمورد بازیابی پس از کرونا چیزی نمی‌دانستیم؛ نمی‌دانستیم آیا بیش از یک پیک شیوع وجود دارد یا خیر. تمام جزئیات در مورد این ویروس، مورد بحث است.

در پایان، ایشان بر اهمیت آمادگی برای شرایط اضطراری بیماری‌های همه‌گیر در آینده تأکید کرد و به ضرورت به برنامه‌ریزی شرایط اضطراری، مانورهای شبیه‌سازی و مدیریت بحران، بررسی تغییرات رفاه، پشتیبانی و مالیات، آمادگی برای جذب تغییرات گسترده در اقتصاد، جامعه و روانشناسی و ... اشاره نمود.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات