روبرتو دلوتو رویکردهای مختلف در برنامه‌ریزی شهری را تشریح نمود

انتشار : 1401/09/10 بازدید : 162
روبرتو دلوتو رویکردهای مختلف در برنامه‌ریزی شهری را تشریح نمود

روبرتو دلوتو ارتباط برنامه‌ریزی شهری با بخش‌های مختلف حکمرانی سیاسی، چهارچوب فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، و دیسیپلین‌های مختلف را بر شمرد و رویکردهای مختلف در برنامه‌ریزی شهری (رویکرد سیستمی و رویکرد پیچیده) را تشریح نمود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، بیست‌وششمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با موضوع «مدیریت ریسک سوانح در ایتالیا: برنامه حفاظت مدنی استان پاویا» توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی و دانشگاه پاویا ایتالیا با حضور حدود 350 نفر از مسئولان، اساتید و علاقمندان به این حوزه به صورت برخط برگزار شد.

در این نشست، روبرتو دلوتو دانشیار برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای در دانشگاه پاویا ایتالیا و الیزابتا ماریا ونکو پژوهشگر حوزه برنامه‌ریزی شهری و سرزمینی در دانشگاه پاویا ایتالیا به ارائه بحث پرداختند.

روبرتو دلوتو در ابتدا ارتباط برنامه‌ریزی شهری با بخش‌های مختلف حکمرانی سیاسی، چهارچوب فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، و دیسیپلین‌های مختلف را بر شمرد و رویکردهای مختلف در برنامه‌ریزی شهری (رویکرد سیستمی و رویکرد پیچیده) را تشریح نمود.

دلوتو در ادامه، به تشریح ارتباط شهرها و محیط‌زیست (معرفی رویکرد اکولوژیکی) پرداخت و در این زمینه نمودار و نقشه خاک مصرفی منطقه‌ای ایتالیا در سال‌های مختلف، نمودار مقایسه‌ای زمین مصرفی ایتالیا و سایر کشورهای اروپایی، نقشه کاربری اراضی کشورهای مختلف اروپایی و نمودار تغییرات گرمایش جهانی در بازه زمانی2017-1900 و در 40 سال اخیر را به نمایش گذاشت.

روبرتو دلوتو ارتباط شهر هوشمند با پایداری را مطرح کرد و در خصوص جنبه‌های اساسی یک شهر هوشمند، ارتباط با محیط‌زیست، استفاده از فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی به عنوان ابزار مدیریت و هدف نهایی توسعه پایدار صحبت کرد.

وی در ادامه به ارائه راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت و جدول زمانی آن (راه‌حل‌های زندگی الهام گرفته از طبیعت، اقدامات برای حفاظت، مدیریت پایدار و بازگرداندن اکوسیستم‌های طبیعی یا اصلاح شده‌ای که به چالش‌های اجتماعی به طور مؤثر و تطبیقی می‌نگرند)، فرایند تصمیم‌گیری در برنامه‌ریزی شهری و دستورالعمل‌ها پرداخت و نقش‌آفرینان در فرایند برنامه‌ریزی شهری در سطوح مختلف را برشمرد.