الیزابتا ماریا ونکو: جابه‌جایی راهبردی پیشگیرانه برای کاهش درمعرض خطر قرارگیری است.

انتشار : 1401/09/10 بازدید : 213

الیزابتا ماریا ونکو نقش فاکتور جمعیت در ارزیابی ریسک شهری را تشریح نمود و از جابه‌جایی به عنوان راهبردی پیشگیرانه برای کاهش درمعرض قرارگیری یاد کرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، بیست‌وششمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با موضوع «مدیریت ریسک سوانح در ایتالیا: برنامه حفاظت مدنی استان پاویا» توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی و دانشگاه پاویا ایتالیا با حضور حدود 350 نفر از مسئولان، اساتید و علاقمندان به این حوزه به صورت برخط برگزار شد.

در این نشست، روبرتو دلوتو دانشیار برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای در دانشگاه پاویا ایتالیا و الیزابتا ماریا ونکو پژوهشگر حوزه برنامه‌ریزی شهری و سرزمینی در دانشگاه پاویا ایتالیا به ارائه بحث پرداختند.

الیزابتا ماریا ونکو پژوهشگر حوزه برنامه‌ریزی شهری و سرزمینی در دانشگاه پاویا ایتالیا در ابتدای ارائه خود به تعریف مخاطره و انواع آن، تعریف سانحه، تشریح آسیب، خسارت و احتمال وقوع آن پرداخت و  جدول آماری از وقایع فاجعه‌بار در بازه زمانی 2020-1970 و جدول توزیع مکانی و زمانی حوادث مهم طبیعی و انسانی ناشی از حوادث مخاطره‌آمیز را ارائه کرد.

ایشان پس از ارائه نقشه ارزیابی ریسک مخاطرات در ایتالیا، به تشریح کامل کاهش ریسک سانحه از پیش‌بینی تا پیشگیری (نمایش روند تغییرات اسناد مرتبط در طی سال‌های 2018-1971 و تغییر رویکرد مدیریت سوانح به مدیریت ریسک سوانح طی این سال‌ها) و نقش برنامه‌ریزی شهری پیشرفته به عنوان فرصتی برای بازیابی بلندمدت پرداخت و متودولوژی‌های ارزیابی ریسک را معرفی نمود.

ونکو در ادامه، نقش فاکتور جمعیت در ارزیابی ریسک شهری را تشریح نمود و از جابه‌جایی به عنوان راهبردی پیشگیرانه برای کاهش درمعرض خطر قرارگیری یاد کرد. سپس فرایند برنامه‌ریزی برای کاهش ریسک سوانح طبیعی در منطقه لمباردی  را تشریح کرد و به ارائه برنامه کاهش ریسک یکپارچه منطقه‌ای، برنامه مدیریت ریسک سیل در منطقه، برنامه هماهنگی استانی و دولتی و برنامه حافظت مدنی استانی پاویا پرداخت و جداول مربوط به چهارچوب قانونی ارزیابی ریسک‌های مختلف را ارائه نمود.

ایشان در پایان به ارائه فرایند برنامه‌ریزی حفاظت مدنی و چهارچوب برنامه‌ریزی حاظت مدنی استانی- پاویا و معرفی بخش‌های مختلف پرداخت و در این زمینه نقشه تراکم جمعیت پاویا، نقشه سناریوی ریسک هیدرولوژیکی و هیدرولیکی منطقه، نقشه سناریوی ریسک سیستمی و جدول بررسی و آنالیز در معرض قرارگیری را به نمایش گذاشت و سناریوهای ریسک و آسیب‌های احتمالی مخاطرات و اثرات آن را بررسی نمود.