این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

دهقانی نقاط قوت و ضعف در بازسازی بم را برشمرد

انتشار : 1401/10/05 بازدید : 320
دهقانی نقاط قوت و ضعف در بازسازی بم را برشمرد

نصراله دهقانی رئیس ستاد کل بازسازی بم نقاط قوت و ضعف در بازسازی بم را تشریح نمود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، به مناسبت نوزدهمین سالروز زلزله بم و روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی، بیست‌وهفتمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با موضوع «بازخوانی مدیریت بحران زلزله سال 1382 بم» به همراه رونمایی کتاب «تاریخ شفاهی مدیریت بحران پس از زلزله سال 1382 بم» توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی با حضور حدود 350 نفر از مسئولان، اساتید و علاقمندان به این حوزه به صورت برخط برگزار شد.

نصراله دهقانی رئیس ستاد کل بازسازی بم شعار بازسازی بم یعنی «هویت و مشارکت و پایداری» را عنوان کرد و بخش مشارکت آن را که در بازسازی مناطق جنگ‌زده هم تجربه شده بود، تشریح نمود. به زعم ایشان یکی از مشکلات اساسی در استفاده از توان مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد، شکل گرفتن انتظارات کاذب بود که از مصاحبه‌ مسئولین نشأت می‌گرفت،

دهقانی افزود: در نتیجه اولین کاری که در این زمینه در بم انجام شد، سازماندهی مجدد با راهنمایی مرحوم مهندس تابش بود تا ذهن مردم را آماده کنند که در صورت عدم مشارکت و همراهی، درگیر مشکلات بازسازی مناطق جنگ‌زده مثل شهر خرمشهر می‌شوند. ایشان گفت: درنهایت مردم همراه شدند اما هماهنگی مسئولان سخت‌تر بود.

ایشان گفت: درنهایت، نه به صورت 100 درصد ولی به این شکل بود که بخش عمده این سه شعار رعایت شد. ایشان نقاط ضعف بازسازی بم را فشارهای همه‌جانبه و سرعت بازسازی عنوان کرد که باعث شد برخی ایده‌های موردنظر اجرایی نشود.

دهقانی در نهایت، به تشریح  نقاط قوت بازسازی شهر بم از قبیل دقت در حفظ مالکیت‌ها به خصوص مالکیت‌های تجاری خیابان یکطرفه، رعایت توسعه طرح جامع شهر بم، نظارت لایه به لایه در ستاد معین و ستاد کل و نظام مهندسی و مشارکت صددرصدی مردم در طراحی پرداخت.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات