این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

جودی: اسکان موقت را باید داخل باغ‌های خود مردم ساخت.

انتشار : 1401/10/05 بازدید : 210
جودی: اسکان موقت را باید داخل باغ‌های خود مردم ساخت.

مجید جودی معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و مدیرکل وقت بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به سه سوال شهر بم کجا ساخته شود، چه کسی بسازد و چگونه ساخته شود پاسخ داد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، به مناسبت نوزدهمین سالروز زلزله بم و روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی، بیست‌وهفتمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با موضوع «بازخوانی مدیریت بحران زلزله سال 1382 بم» به همراه رونمایی کتاب «تاریخ شفاهی مدیریت بحران پس از زلزله سال 1382 بم» توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی با حضور حدود 350 نفر از مسئولان، اساتید و علاقمندان به این حوزه به صورت برخط برگزار شد.

مجید جودی معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و مدیرکل وقت بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ابتدا از اهمیت نقش بی‌بدیل آقای مهندس سعیدی‌کیا و نقش دولت و برنامه‌ریزان سخن گفت و این بازسازی را نقطه عطفی دانست و عنوان کرد که شعار «مشارکت و پایداری و هویت» در روزهای اول مطرح بود و اساس برنامه بازسازی بود.

وی در سخنرانی خود به سه سوال شهر بم کجا ساخته شود؟ چه کسی بسازد؟ و چگونه ساخته شود؟ پاسخ داد. در پاسخ به سوال اول ایشان بیان کرد با توجه به لم‌یزرع بودن زمین اطراف بم، امکان جابجایی وجود داشت اما استقرار شهر فلسفه داشت و در آن منطقه آب و باغ شهر وجود داشت؛ پس جابجایی فاجعه بزرگتر از زلزله بود، درنتیجه شورای عالی معماری و شهرسازی تصمیم بر درجاسازی گرفت.

در رابطه با محل ساخت اسکان موقت، ایشان اذعان داشت که اسکان موقت را باید داخل باغ‌های خود مردم ساخت، اگر مردم به اردوگاه‌ها می‌رفتند سرعت بازسازی پایین می‌آمد و شهر بم نمی‌توانست شکل بگیرد.

به گفته ایشان، در پاسخ به سوال دوم، چند گزینه مردم یا دولت یا خارجی‌ها یا پیمانکار مطرح بود که مردم در نهایت پاسخ این سوال شد چون زندگی و اقتصاد و روحیه مردم باید بازسازی می‌شد. برای بازسازی روحیه مردم، مهندس سعیدی‌کیا درنظر گرفت که برای مصالح بازیافتی خانه قبلی 50 هزار تومان اعطا شود تا مردم از چادر بیرون بیایند و در بازسازی همراه شوند و روحیه ساخت‌وساز در شهر جاری شود. ایشان این نکته را نیز خاطرنشان کرد که اگر مردم بخواهند به تنهایی بسازند، ممکن است استحکام بنا زیرسوال برود. در واکنش به این موضوع ایشان به نقل از مهندس سعیدی‌کیا گفت: هویت ظرف به مظروف آن است، هویت بم همان چیزی است که مردم بسازند. البته ایشان افزود شورای معماری و اساتید معماری باید احکام معماری صادر کنند و نظارت داشته باشند و هماهنگی با مشاوران صورت گیرد تا هدف مهندس سعیدی‌کیا مبنی بر تقویت نهادهای بم محقق شود و بازسازی فقط بعد کالبدی نباشد و چندبعدی شود و اقتصاد شهر به چرخش دربیاید.

ایشان در ادامه اذعان داشت زمانی که ما از شهر بم خارج شدیم، خانه نصفه کاره و نیمه‌کاره‌ای وجود نداشت و شهر بم به وضعیت قدیم بازگشته بود، شاید آن ایده‌آلی در ذهن داشتیم، عملی نشد ولی خیلی از تفکراتی که در نظر داشتیم، شکل گرفت،

جودی در پایان گفت: فقط یک ایراد اساسی در بازسازی وجود داشت و آن هم این بود که بم در آخر کار نیاز به مبلمان شهری داشت تا بم مثل نخی که دانه‌های تسبیح را می‌بافد، شکل بگیرد که متاسفانه با تغییر دولت‌ مغفول ماند.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات