این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

33 گود در شهر تهران در اولویت اول ساماندهی قرار دارد

انتشار : 1401/11/11 بازدید : 168
33 گود در شهر تهران در اولویت اول ساماندهی قرار دارد

مرجانه میری معاون کنترل و ارتقای کیفیت ساخت‌وساز و امور مهندسین ناظر اداره کل معماری و ساختمان شهرداری تهران: به منظور بروز رسانی آمار در اردیبهشت 1401 از مناطق مجددا استعلام شده است و در حال حاضر تعداد گودها به 193 پروژه کاهش یافته که تعداد 33  گود در اولویت اول ساماندهی قرار گرفته اند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای آتش‌نشان و دیگر قربانیان حادثه پلاسکو، 28امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران از سری نشست‌های ویژه کلانشهر تهران با موضوع «بررسی ایمنی کالبدی کلانشهر تهران با تأکید بر ایمنی گودها، پل‌ها، ساختمان‌ها و فضاهای زیرسطحی» توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی با حضور بیش از 450 از مسئولان، اساتید و علاقه‌مندان به این حوزه به صورت برخط برگزار شد.

در این نشست، مرجانه میری معاون کنترل و ارتقای کیفیت ساخت‌وساز و امور مهندسین ناظر اداره کل معماری و ساختمان شهرداری تهران گزارش اقدامات صورت‌گرفته در راستای شناسایی و ساماندهی گودهای رهاشده سطح شهر تهران را ارائه داد و بیان کرد با تشکیل کارگروه اجرای مصوبه ارتقای ایمنی تخریب و گودبرداری‌های ساختمانی شهر تهران تکالیف هریک از سازمان‌ها و معاونت‌های شهرداری تهران مثل معاونت شهرسازی و معماری، معاونت فنی و عمرانی و معاونت مناطق 22 گانه و سازمان مشاور فنی و مهندسی شفاف گردیده است.

میری افزود: معاونت شهرسازی و معماری مسئولیت شناسایی و اولویت‌بندی خطر گودهای ناایمن و تعیین مالکیت آنها را به عهده دارد، معاونت فنی و عمرانی مسئول کنترل و پایش مستمر وضعیت ایمنی گودهایی است که بخشی از مالکیت یا تمام آن متعلق به شهرداری تهران می‌باشد و مناطق 22گانه می‌بایست در مورد سایر گودهای ناایمن رهاشده تحت نظارت عالیه سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران نسبت به رفع خطر اقدام نمایند.

ایشان اهم اقدامات صورت گرفته در خصوص گودهای ساختمانی را برشمرد و در این زمینه، شناسایی و پایش گودهای رهاشده و پرخطر، پیاده‌سازی سامانه شناسایی گودهای ویژه (پرخطر و رهاشده) سطح شهر تهران و انجام تکالیف محوله به معاونت شهرسازی و معماری در اصلاحیه مصوبه است. وی در زمینه شناسایی و پایش گودهای رها شده گفت: تا سال 1400 اطلاعات 299 گود رها شده سطح شهر تهران براساس آمار واصله از مناطق، معاونت فنی و عمرانی و شورای اسلامی شهر تهران جمع آوری شد، تا شهریور 1400 تعداد 249 گود رهاشده و 32 گود بسیارپرخطر توسط مشاور شناسایی و اعلام شد و با پیگیری‌های صورت‌گرفته و اقدامات مناطق، تا آبانماه 1400 تعداد گودهای رهاشده به 205 و گودهای بسیار پرخطر به 23 گود کاهش یافت.

میری ادامه داد: به منظور بروز رسانی آمار در اردیبهشت 1401 از مناطق مجددا استعلام شده است و در حال حاضر تعداد گودها به 193 پروژه کاهش یافته که تعداد 33  گود در اولویت اول ساماندهی قرار گرفته‌اند. معیارهای اولویت‌بندی گودهای رهاشده شامل عمق گود، فاصله دیواره گود تا گذر، وضعیت پروانه ساختمانی، مساحت گود، مدت رهاشدن عملیات ساختمانی، وضعیت پایدارسازی گود، مشارکت شهرداری در پروژه و ... است.

ایشان آمار گودها در مناطق مختلف تهران و گودهای فاقد پروانه و متعلق به شهرداری و بانک شهر یا مشارکتی را ارائه نمود و در ادامه شاخص‌های خطر گودهای ساختمانی بر اساس روش‌های مدیریت ریسک را تشریح نمود و به دسته‌بندی گودهای ویژه یعنی پرخطرو رها شده و گودهای دارای پروانه و فاقد پروانه پرداخت و خاطرنشان کرد گود ویژه پرخطر فاقد سازه نگهبان است و گود ویژه رها شده در مرحله گودبرداری عملیات ساختمانی و پیش از اینکه دیواره‌های گود طبق نقشه‌های مصوب به صورت ایمن یا دائمی پایدارسازی شوند، متوقف و رها شده است.

سپس ایشان چک‌لیست مهندس ناظر و اداره شهرسازی ناحیه برای اعلام گودهای ویژه را توضیح داد و خروجی‌های موردانتظار از سامانه را در سه سطح نواحی، منطقه و ستاد که شامل اطلاعات مالکین و آمار و جزئیات فیلدها هستند را شرح داد.

مرجانه میری در پایان اهم اقدامات معاونت شهرسازی و معماری در راستای اجرای اصلاحیه مصوبه شامل جمع آوری اطلاعات گودهای رهاشده، تدوین کامل سازوکار شناسایی برخط گودهای ویژه، تدوین پیش‌نویس تعهدنامه‌های محضری و ساز و کار نحوه محاسبه سیستمی میزان تضامین بانکی، تدوین پیش‌نویس اصلاحیه چک لیست‌ها، ارائه برنامه زمان‌بندی و تدوین پیش نویس کارتابل‌های صاحبکار پروژه، آزمایشگاه ژئوتکنیک و مهندس طراح پروژه را بیان کرد.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات