این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

ما روش‌های بسیار دقیق برای تحلیل مسائل نیاز نداریم

انتشار : 1402/02/31 بازدید : 147
ما روش‌های بسیار دقیق برای تحلیل مسائل نیاز نداریم

محمودرضا دلاور استاد دانشگاه تهران و رئیس اندیشکده مدیریت هوشمند بحران پیرامون مدیریت بحران از منظر دیتا ساینس، نقش مهندسی نقشه‌برداری و gis درمدلسازی بحران‌ها و تحلیل اثرات بحران، حاکمیت یا دیکتاتوری دیتا، قطعیت و عدم قطعیت دیتاها به ارائه بحث پرداخت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، سی‌ویکمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با موضوع «کاهش ریسک مخاطرات و تدوین برنامه اقدام آینده‌نگر (مخاطرات زلزله، گردوغبار و آلودگی هوا)» توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی با همکاری مؤسسه پژوهشی توسعه علوم، کاربردها و فناوری‌های فضایی دانشگاه تهران و با حضور بیش از 400 نفر از مسئولان، اساتید و علاقه‌مندان به این حوزه به‌صورت حضوری و برخط در پژوهشکده برگزار شد.

در این نشست، محمودرضا دلاور استاد دانشگاه تهران و رئیس اندیشکده مدیریت هوشمند بحران پیرامون مدیریت بحران از منظر دیتا ساینس، نقش مهندسی نقشه‌برداری و gis درمدلسازی بحران‌ها و تحلیل اثرات بحران، حاکمیت یا دیکتاتوری دیتا، قطعیت و عدم قطعیت دیتاها به ارائه بحث پرداخت.

ایشان در ابتدا ضمن بیان عمده بحران‌های به وقوع پیوسته در دنیا را تشریح کرد و مطالعه شورای جهانی علم در تأثیرات تغییرات اقلیمی و برنامه اقدام 2024- 2022 را عنوان مورد بررسی قرار داد.

دلاور فاکتورهای دیتاساینس را برشمرد و خاطرنشان کرد که علاوه بر مدل‌های شبیه‌سازی، باید به تحلیل مدل‌های فیزیکی هم پرداخت. سپس ایشان پیرامون آمایش سرزمین در کشور از 1400-1424 بحث نمود و در ادامه، پیرامون شهر هوشمند و تغییر ریسک و آسیب‌پذیری لحظه به لحظه آن و ضرورت مدل‌های داینامیک برای تعیین ریسک به ارائه پرداخت.

وی در ادامه، در رابطه با مدیریت، امنیت، ارزش دیتاها و interoperability دیتاها و تلفیق و هماهنگی آنها و اهمیت تولید زیرساخت ملی اطلاعات مکانی سخن گفت و سپس به ارائه مطالعه بررسی زلزله در شهر تهران پرداخت و  جزییات آن مانند گسل‌های تهران و دوره بازگشت زلزله و پهنه توسعه مجاز، سطح آبهای زیرزمینی، مدل‌ها و سناریوهای وقوع زلزله و میزان آسیبب‌پذیری با روش‌های مختلف و بررسی قطعیت و عدم قطعیت و دقت آنها با تئوری‌های مختلف مثل منطق فازی و ahp و game theory را تشریح کرد و نقشه‌های مرتبط با آنها را ارائه نمود.

ایشان خاطرنشان ساخت که ما به روش‌های بسیار دقیق برای تحلیل مسائل نیاز نداریم و می‌توانیم از روش‌های تقریبی که ما را در یک بازه‌ای به جواب صحیح برساند، استفاده کنیم. 

دلاور پیشنهاد تحلیل زلزله به عنوان مخاطره فراجوی در ایران را ارائه داد و بر اهمیت تخلیه و جابجایی بعد از زلزله تهران تأکید کرد و در ادامه مطالعات انجام‌شده در زمینه مسیریابی نیروهای امدادی، سیستم بافت‌آگاه آلودگی هوای تهران، الگوی خطر سیلاب در تهران و ... را ارائه نمود.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات