این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

تهیه بانک داده‌ها در دوره‌های بلندمدت برای مقایسه سری‌های زمانی ضروری است

انتشار : 1402/02/31 بازدید : 232
تهیه بانک داده‌ها در دوره‌های بلندمدت برای مقایسه سری‌های زمانی ضروری است

مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ضمن حضور در این نشست به مشارکت سازمان جغرافیایی به منظور تهیه اطلس مخاطرات طبیعی کشور گفت اشاره کرد و خاطرنشان نمود که سازمان جغرافیایی از گذشته‌های دور در کمک به مدیریت بحران به ویژه در حوزه مخاطرات نقش داشته اما از سیل سال 1398 این اقدامات به صورت هدفمندتری دنبال شد و همکاری‌های مشترکی با سازمان مدیریت بحران آغاز گردید.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، سی‌ویکمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با موضوع «کاهش ریسک مخاطرات و تدوین برنامه اقدام آینده‌نگر (مخاطرات زلزله، گردوغبار و آلودگی هوا)» توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی با همکاری مؤسسه پژوهشی توسعه علوم، کاربردها و فناوری‌های فضایی دانشگاه تهران و با حضور بیش از 400 نفر از مسئولان، اساتید و علاقه‌مندان به این حوزه به‌صورت حضوری و برخط در پژوهشکده برگزار شد.

مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ضمن حضور در این نشست به مشارکت سازمان جغرافیایی به منظور تهیه اطلس مخاطرات طبیعی کشور اشاره کرد و خاطرنشان نمود که سازمان جغرافیایی از گذشته‌های دور در کمک به مدیریت بحران به ویژه در حوزه مخاطرات نقش داشته اما از سیل سال 1398 این اقدامات به صورت هدفمندتری دنبال شد و همکاری‌های مشترکی با سازمان مدیریت بحران آغاز گردید.

ایشان افزود که در ابتدا به دلیل نبود داده‌های مناسب، نتیجه لازم حاصل نشد و لذا اقدام به طراحی و ایجاد سامانه‌ای به منظور جمع‌آوری داده‌های آماری گردید. 

فخری تأکید کرد برای تهیه زیرساخت آینده‌نگری، سامانه‌های داده‌برداری مناسبی در زمینه‌های مختلف وجود ندارد و امکانات موجود تنها برای دید کلی نسبت به بحران کاربرد دارند و برای فرآیند درست تحلیلی، کمک چندانی نمی‌کنند. مدیریت دانش مخاطرات در کشور با ضعف عمده‌ای مواجه است؛ مستندسازی و تحلیل و استفاده از دانش مخاطرات در مخاطرات بعدی مهم و ضروری است.

همچنین ایشان بر ضرورت توسعه ابزارهای شناخت و استفاده از آنها در بلندمدت برای پیش‌بینی و ایجاد الگوهایی برای تصمیم‌گیری بهتر در رخدادهای آینده تأکید کرد و در ادامه توصیه کرد که فرهنگ اعتماد به داده‌های علمی باید در مسئولین نهادینه گردد.

ایشان در ادامه، بر تهیه بانک داده‌ها در دوره‌های بلندمدت برای مقایسه سری‌های زمانی و سرمایه‌گذاری بلندمدت و صبوری، پشتکار و همکاری دستگاه‌های مختلف و همچنین مردم تأکید نمود و در پایان گفت: تبادل‌پذیری داده‌ها در کشور علیرغم تلاش‌های صورت‌گرفته، با مشکل مواجه است که این برطرف ساختن آن، نیازمند هماهنگی دستگاه‌های مختلف و ایجاد و توسعه رصدخانه‌ها برای دستیابی به داده‌های علمی در مناطق مختلف کشور است.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات