این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

استاندار کرمانشاه: حضور مسئولین در کنار مردم پس از وقوع زلزله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است

انتشار : 1399/08/22 بازدید : 628
استاندار کرمانشاه: حضور مسئولین در کنار مردم پس از وقوع زلزله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است

استاندار کرمانشاه گفت: اکنون سرپل‌ذهاب با سه سال پیش قابل مقایسه نیست و آثاری از آن زلزله وجود ندارد و شهر جدیدی ساخته شده است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، همزمان با سومین سالروز وقوع زلزله سرپل‌ذهاب، ششمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با موضوع «بازخوانی زلزله 21 آبان 1396 سرپل‌ذهاب - کرمانشاه» به همت پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی برگزار شد.

در این نشست، هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه در رابطه با موضوع «تجارب و درس‌آموزه‌های زلزله آبان‌ماه 1396 سرپل ذهاب» به طرح بحث پرداخت. ایشان ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره جان‌باختگان این حادثه، در ابتدا به تفاوت‌های این سانحه با سوانح قبلی اشاره نمود و گفت: پس از وقوع این زلزله که حدود 9 شهرستان و حدود 1932 روستا را تحت تأثیر قرار داد، قطعی برق به وجود آمد؛ همچنین در ساعات اولیه امکان استفاده از بالگرد وجود نداشت، ریزش کوه در دو نقطه در استان کرمانشاه اتفاق افتاد و برخی محورها مسدود شد که البته در کمتر از دو ساعت، محورهای اصلی بازگشایی شدند.

وی افزود: در آن شب سرپل‌ذهاب شرایط بسیار سختی داشت، بیمارستا‌ن‌ها تخریب شده بودند و ناچاراً مصدومین به پادگان ابوذر منتقل شدند. عملیات امداد و نجات در ساعت 11:00 روز بعد به سرانجام رسید و بیمارستان‌هایی در استان‌های دیگر مدنظر قرار گرفت و بیش از 44 بالگرد مصدومین حادثه (حدود 9800 نفر) را به این بیمارستان‌ها در کمتر از 20 ساعت انتقال داده شد.

استاندار کرمانشاه به نقش ویژه نیروهای زبده نظامی در منطقه اشاره کرد و ادامه داد: تأمین اسکان اضطراری برای آسیب‌دیدگان در روستاها به سپاه پاسداران و در شهرها به ارتش واگذار شد که نقطه قوتی در این تجربه شمار می‌آید.

بازوند خاطرنشان کرد: در نحوه توزیع چادر و نوع می‌بایست تجدید نظر شود و نوآوری در اسکان اضطراری در دستور کار قرار گیرد. ایشان کمک‌های مردمی را نیز یکی از نقاط قوت در امداد و نجات این سانحه برشمرد و افزود: این زلزله بزرگ، اولین زلزله‌ای بود که تحت تأثیر شبکه‌های مجازی قرار گرفت که نشان داد می‌بایست برنامه‌ریزی مدونی در زمینه مدیریت فضای مجازی صورت گیرد؛ چرا که می‌توان از آن به عنوان فرصتی برای شکل‌گیری انسجام ملی و مشارکت مردمی بهره جست.

ایشان با اشاره به حضور نیروهای تخصصی و مردمی پس از وقوع این حادثه ادامه داد: در روز دوم پس از زلزله، مقرر شد شورای فنی استان به مستندسازی آسیب‌ها و تخریب‌های صورت‌گرفته و علت آن اقدام نماید.

در ادامه این نشست، بازوند گفت: پس از بحث اسکان اضطراری که حدود یک ماه به طول انجامید، شکل‌گیری اسکان موقت در دستور کار قرار گرفت و با توجه به پس‌لرزه‌های متعدد در این ناحیه، مقرر شد از کانکس در این زمینه استفاده گردد و نهایتاً حدود 18800 کانکس برای آسیب‌دیدگان تأمین شد. این کانکس‌ها در حیاط خانه‌های تخریب‌شده در روستاها به نحوی نصب شد که امکان استفاده از آن‌ها به صورت دائمی پس از ساخت خانه‌های دائمی مردم وجود داشته باشید و نیز موجب مسدود شدن معابر نشود؛ اما در داخل شهرها این موضوع امکان‌پذیر نبود و عموماً اسکان موقت در نزدیکی خانه‌های تخریب‌شده قرار گرفت، ولو این که بخشی از معابر اشغال شود.

استاندار کرمانشاه اذعان داشت: اکنون سرپل‌ذهاب با سه سال پیش قابل مقایسه نیست و آثاری از آن زلزله وجود ندارد و شهر جدیدی ساخته شده است. در این بخش مشارکت مردم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نکته دیگر در مورد این زلزله این بود که مردم هیچ‌گاه از امورات عادی زندگی خود دست نکشیدند.

ایشان در پایان، به تأثیر مثبت حضور مسئولین در کنار مردم پس از وقوع زلزله سرپل‌ذهاب اشاره نمود. بازوند افزود: بازسازی پس از وقوع این زلزله به خوبی پیش رفت؛ حدود 131 هزار واحد احداث و تعمیر شد که از این تعداد، حدود 41 هزار واحد احداث شد و حدود 67 هزار واحد نیز مورد تعمیر قرار گرفت.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات