این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

علی‌زمانی: ارزیابی نیازها مهم‌ترین چالش اسکان موقت است

انتشار : 1399/08/22 بازدید : 661
علی‌زمانی: ارزیابی نیازها مهم‌ترین چالش اسکان موقت است

مشاور معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چالش‌های اسکان موقت و دائم پس از زلزله 21 آبان 1396 را برشمرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، همزمان با سومین سالروز وقوع زلزله سرپل‌ذهاب، ششمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با موضوع «بازخوانی زلزله 21 آبان 1396 سرپل‌ذهاب - کرمانشاه» به همت پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی برگزار شد.

در این نشست، محمد علی‌زمانی مشاور معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در رابطه با «چالش‌های اسکان موقت و دائم در زلزله 21 آبان 1396» ایراد سخنرانی نمود. ایشان در ابتدا پرچالش‌ترین موضوع در بازسازی پس از سانحه را موضوع اسکان موقت دانست و گفت: ساماندهی جامعه آسیب‌دیده و اسکان موقت مرحله میانی بین اسکان اضطراری و اسکان دائم است.

ایشان به پارامترهای موثر در برنامه‌ریزی اسکان موقت اشاره نمود و مواردی مانند شدت آسیب و میزان تخریب، زمان وقوع سانحه، اوضاع اجتماعی و فرهنگ جامعه آسیب‌دیده، شرایط اقتصادی و منابع در دسترس، اقلیم و شرایط محیطی، بافت کالبدی سکونتگاه آسیب‌دیده، شیوه‌های سکونت‌گزینی و طول برنامه بازسازی را برشمرد. وی در ادامه به ارائه گزارش ارزیابی خسارت پرداخت و از ارزیابی نیازها به عنوان مهم‌ترین چالش اسکان موقت یاد کرد.

علی‌زمانی مدیریت منابع شامل بررسی ظرفیت و امکانات آسیب‌دیدگان، منابع مردمی و منابع دولتی، شیوه کمک‌رسانی در مناطق شهری و روستایی، تکنولوژی ساخت در مناطق شهری و روستایی و برنامه‌ریزی اجرا در مناطق شهری و روستایی را از دیگر چالش‌های اسکان موقت برشمرد و ابعاد هر یک را به تفصیل مورد بررسی و تحلیل قرار داد.

در پایان، مشاور معاونت امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به تشریح چالش‌های اسکان دائم در زلزله 1396 استان کرمانشاه پرداخت و در این زمینه به آواربرداری ساختمان‌های بلند، مقاوم‌سازی ساختمان‌های مهندسی‌ساز آسیب‌دیده، رسیدگی به خانوارهای آسیب‌دیده فاقد مسکن ملکی و موضوع ارزش بالای زمین و تراکم مجاز طرح تفصیلی اشاره نمود و به تشریح ابعاد مختلف آن پرداخت. وی افزود: رویکرد جامعه‌محور و به تبع آن رسیدگی به همه خانوارهای آسیب‌دیده اعم از مالکین، مستأجرین و ... در حوزه امدادهای اولیه وظیفه همه دولت‌هاست، اما دادن وعده‌های بدون پشتوانه و برنامه در شرایط خاص پس از سانحه مبنی بر تحویل زمین و ساخت خانه، موجبات آشفتگی در جامعه آسیب‌دیده را فراهم می‌آورد.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات