این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

محمد شکرچی‌زاده به تشریح شاخص‌های مؤثر بر انتخاب الگوی اسکان موقت پرداخت

انتشار : 1399/10/24 بازدید : 537
محمد شکرچی‌زاده به تشریح شاخص‌های مؤثر بر انتخاب الگوی اسکان موقت پرداخت

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بر اتخاذ رویکرد پیشگیرانه در مدیریت بحران تأکید کرد و گفت: مدیریت در بحران مستلزم توجه به موضوعات مختلف از جمله اسکان موقت و اسکان پس از وقوع حادثه است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، نهمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با موضوع «بررسی چالش‌های پیش‌روی اسکان موقت همراه با بازخوانی تجربه زلزله 96 سرپل‌ذهاب» به همت پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی برگزار شد.

در این نشست، محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در رابطه با «ملاحظات برنامه‌ریزی اسکان پس از وقوع سانحه» ایراد سخنرانی نمود. شکرچی‌زاده در ابتدای سخنرانی خود برگزاری نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران و همکاری مرکز تحقیقات با پژوهشکده سوانح طبیعی را اقدامی مؤثر دانست.

وی بر اتخاذ رویکرد پیشگیرانه در مدیریت بحران تأکید کرد و گفت: مدیریت در بحران مستلزم توجه به موضوعات مختلف از جمله اسکان موقت و اسکان پس از وقوع حادثه است. شکرچی‌زاده ادامه داد: در عین تأکید بر اهمیت همه انواع گونه‌های اسکان موقت در قالب برنامه‌ای جامع، داشتن الگوهای اسکان موقت مبتنی بر اصول پایداری اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی که تأمین‌کننده شرایط آسایش در عین حفظ امنیت و ایمنی ساکنین در طول مدت بهر‌ه‌برداری باشد، اجتناب ناپذیر است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، شاخص‌های مؤثر بر انتخاب الگوی اسکان موقت را در 4 دسته شاخص‌های طراحی، اجرایی، بهره‌برداری و اقتصادی دانست و هرکدام را به تفصیل مورد بررسی قرار داد. وی در ادامه، به تشریح تجارب اسکان موقت در بم و سرپل‌ذهاب و آسیب‌شناسی آن پرداخت.

در پایان شکرچی‌زاده محورهای برنامه جامع اسکان موقت را مورد تحلیل و بررسی قرار داد و از روش‌های قابل استفاده در مرحله اسکان موقت در فرایند بازسازی، به برنامه‌ریزی توزیع جمعیت سانحه‌دیده در سکونتگاه‌های قابل استفاده و با تکیه بر سرمایه اجتماعی ساکنین و همیاری آنها، برنامه‌ریزی اسکان موقت به عنوان بخشی از فرایند سکونت دائم، اسکان موقت با تکیه بر روش‌های ساخت بومی، اسکان موقت با تکیه بر روش‌های تولید صنعتی ساخت و سکونتگاه‌های اردوگاهی تجمیعی اشاره نمود و به موضوع مکانیابی اسکان موقت پرداخت.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات