این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

والتر آمان اقدامات مؤثر در کاهش ریسک بهمن را تشریح کرد

انتشار : 1399/11/07 بازدید : 428
والتر آمان اقدامات مؤثر در کاهش ریسک بهمن را تشریح کرد

مؤسس و رئیس مجمع جهانی ریسک داووس و طراح سیستم پایش و هشدار بهمن در سوئیس، به بررسی و تحلیل اقدامات مؤثر در کاهش ریسک بهمن در مراحل مختلف شروع، گذار و رسوب بهمن پرداخت و گونه‌شناسی این اقدامات را در انواع مختلف اقدامات پیشگیرانه، اقدامات کاهشی، اقدامات حفاظتی و اقدامات مداخله‌گرایانه تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، نشست «مدیریت ریسک بهمن؛ چالش‌ها و تجارب» در قالب سلسله نشست‌های مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی در روز دوشنبه مورخ 6 بهمن‌ماه 1399 در پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد.

در این نشست والتر آمان مؤسس و رئیس مجمع جهانی ریسک داووس و طراح سیستم پایش و هشدار بهمن در سوئیس پیرو تفاهم‌نامه انعقاد شده میان پژوهشکده سوانح طبیعی و مجمع جهانی ریسک داووس در رابطه با مدیریت ریسک برف و بهمن- تجربه اروپا به ایراد سخنرانی پرداخت.

ایشان در ابتدا ضمن ابراز خشنودی از حضور در این نشست، به تشریح وضعیت‌های گوناگون ریسک بهمن پرداخت و انواع مختلف بهمن را برشمرد و گفت: گاهی اوقات سرعت ریزش بهمن می‌تواند با سرعت حدود 80 مترمکعب بر ثانیه حرکت کند.

مؤسس و رئیس مجمع جهانی ریسک داووس به موضوع تأثیر وزش باد، پرتو خورشید و بارش باران در بهمن اشاره نمود و گفت: مؤلفه دیگری که می‌بایست مدنظر باشد، فرایندهای بالارونده ریخت‌شناسی برفی است؛ یعنی کریستال‌های برفی رشد کرده و شکل پیدا می‌کنند و در نهایت حالت یخی پیدا کرده و لایه‌های بسیار ضعیفی در سطح برف تشکیل می‌دهند. شبنم‌های یخ‌زده در لایه‌های سطحی برف به لحاظ سقوط بهمن بسیار خطرناک است که عمدتاً در شب‌های سرد به وجود می‌آیند.

آمان در ادامه به تشریح مکانیزم‌های ایجاد بهمن پرداخت و تأثیر عوامل مختلف را مورد بررسی قرار داد و مدل سه‌بعدی از بهمن رخ داده در ژانویه سال 2017 میلادی در افغانستان را ارائه نمود.

ایشان در ادامه به بررسی و تحلیل اقدامات مؤثر در کاهش ریسک بهمن در مراحل مختلف شروع، گذار و رسوب بهمن و در پهنه‌های مختلف پرداخت و گونه‌شناسی این اقدامات را در انواع مختلف اقدامات پیشگیرانه، اقدامات کاهشی، اقدامات حفاظتی و اقدامات مداخله‌گرایانه برشمرد و هر کدام را به تفصیل تشریح کرد. وی افزود: از این گونه‌شناسی می‌توان در حوزه‌های فنی، حوزه‌های زیستی، آمایش سرزمین و یا حوزه سازمانی استفاده نمود.

والتر آمان در پایان به وضعیت سقوط بهمن در کشور سوئیس پرداخت و تجهیزات شخصی، پک‌ها و ابزار موردنیاز در این زمینه را بررسی و دلایل اصلی که منجر به فوت در اثر سقوط بهمن می‌شود را تحلیل نمود.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات