این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

افزایش کدورت آب سراب گرم سرپل‌ذهاب تا میزان NTU 1300 پس از زلزله سال 96

انتشار : 1400/02/28 بازدید : 419
افزایش کدورت آب سراب گرم سرپل‌ذهاب تا میزان NTU 1300 پس از زلزله سال 96

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه‌گذاری شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه مراحل خدمات‌رسانی و بازسازی در گذر زمان با تأکید بر تأسیسات آب و فاضلاب را در چهار مرحله 24 تا 72 ساعت اول، اسکان اضطراری، اسکان موقت و اسکان دائم برشمرد و به تفصیل به تحلیل شرایط، اقدامات و چالش‌های هر یک پرداخت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، نشست «مروری بر آسیب‌ها و روند بازسازی شریان‌های حیاتی در زلزله 1396 سرپل‌ذهاب» در قالب سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی در روز یکشنبه 26 اردیبهشت‌ماه 1400 ساعت 14:00 الی 16:00 به صورت برخط برگزار شد.

در این نشست رضا داودی معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه‌گذاری شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه در رابطه با درس‌آموخته‌های مدیریت بحران آب و فاضلاب در رخداد زلزله و بازسازی تأسیسات به ایراد سخنرانی پرداخت. 

ایشان در ابتدا با اشاره به تشکیل جلسه کمیته مدیریت بحران با حضور کلیه اعضا در اولین ساعت پس از وقوع زلزله، یکی از مشکلات عمده در آن مقطع را قطع بودن ارتباط تلفنی دانست و توصیه کرد تأمین تلفن‌های ماهواره‌ای در نقاط مختلف کشور، در آن لحظات مفید خواهد بود. 

داودی گفت: پس از تقسیم کار صورت‌گرفته، من به همراه همکارانم برای براورد خسارت به سمت گیلان‌غرب و قصرشیرین و سپس سرپل‌ذهاب حرکت کردیم، تیم دوم نیز از سمت شهرهای اورامانات و ثلاث‌باباجانی به سمت سرپل‌ذهاب حرکت کردند.

به گفته معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه‌گذاری شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، در اثر این زلزله، زیرساخت‌های آب و فاضلاب در 16 شهر استان دچار آسیب جدی شدند. ایشان در ادامه به توضیح مشکلات احصاشده اولیه از وقوع زلزله در تأسیسات استان پرداخت و در این زمینه به مواردی از قبیل قطع برق و از مدار خارج شدن تأسیسات مرکز پمپاژ سرپل‌ذهاب، گیلان‌غرب، تصفیه‌خانه اصلی آب شهر کرمانشاه، تمام چاه‌های تأمین‌کننده آب شهر اسلام‌آباد غرب، افزایش کدورت سراب گرم سرپل‌ذهاب، گیلان‌غرب، کرند غرب، ریجاب و هرسین و عدم امکان استفاده از آب به عنوان آب شرب، وقوع شکستگی خطوط انتقال و توزیع آب در شهرهای مذکور خصوصاً 30 مورد شکستگی در خط 600 میلی‌متر چدن داکتیل سرپل‌ذهاب به قصر شیرین اشاره نمود. 

داودی ادامه داد: با توجه به مشکلات پیش‌آمده، کمک‌های مؤثری از سوی تمام دستگاه‌ها دریافت شده و اولین خدمات موردنیاز شهرهای بحران‌زده از قبیل توزیع آب شرب و بهداشتی در تمامی مناطق زلزله‌زده، عملیات تأمین نیروی برق تأسیسات، عملیات تخلیه و شستشوی چاه‌های آب دارای کدورت، عملیات رفع حوادث خطوط انتقال و شبکه توزیع و اولین اقدامات عملیاتی در مناطق زلزله‌زده مانند تأمین و توزیع آب بسته‌بندی‌شده، آب‌رسانی به‌صورت سیار با تانکر، تهیه نقشه طبقه‌بندی بحران ارائه شد. 

ایشان در ادامه این نشست، مراحل خدمات‌رسانی و بازسازی با گذر زمان با تأکید بر تأسیسات آب و فاضلاب را در چهار مرحله 24 تا 72 ساعت اول، اسکان اضطراری، اسکان موقت و اسکان دائم برشمرد و شرایط، اقدامات و چالش‌های هر یک را به تفصیل مورد بررسی و تحلیل قرار داد.

داودی همچنین بر اهمیت برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های مدیریت بحران برای نیروهای عملیاتی تأکید کرد و در پایان انواع خسارات وارده و هزینه‌های تحمیلی به تأسیسات آب و فاضلاب را برشمرد و عمده‌ترین خسارات وارده را بیان  نمود.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات