این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

حمیدی‎‌جو به تشریح درس‌آموخته‌های زلزله سرپل‌ذهاب در زمینه احداث و بازسازی زیرساخت‌های شهری پرداخت

انتشار : 1400/02/28 بازدید : 312
حمیدی‎‌جو به تشریح درس‌آموخته‌های زلزله سرپل‌ذهاب در زمینه احداث و بازسازی زیرساخت‌های شهری پرداخت

سرپرست تیم منتخب شورای فنی در بررسی آسیب‌های زلزله سرپل‌ذهاب، مباحثی شامل دقت در طراحی و بازسازی ساختمان‌های مدیریت بحران، نکات مهم در احداث و مکان‌یابی بیمارستان‌ها و ملاحظات در احداث و بررسی راه‌های ارتباطی را مطرح کرد و نکات حائز اهمیت در رابطه با هر یک را به تفصیل مورد بررسی قرار داد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، نشست «مروری بر آسیب‌ها و روند بازسازی شریان‌های حیاتی در زلزله 1396 سرپل‌ذهاب» در قالب سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی در روز یکشنبه 26 اردیبهشت‌ماه 1400 ساعت 14:00 الی 16:00 به صورت برخط برگزار شد.

در این نشست رامک حمیدی‌جو مدرس دانشگاه صنعتی کرمانشاه پیرامون درس‌آموخته‌های زلزله سرپل‌ذهاب در احداث و بازسازی زیرساخت‌های شهری ایراد سخنرانی نمود. ایشان در این رابطه اذعان داشت: 48 ساعت پس از زلزله، به دستور استاندار کرمانشاه اعضای شورای فنی و دستگاه‌های اجرایی به بررسی آسیب‌های وارده پرداختند که حدود 2 الی 3 ماه به طول انجامید.

سرپرست تیم منتخب شورای فنی در بررسی آسیب‌های زلزله سرپل‌ذهاب، مباحثی شامل دقت در طراحی و بازسازی ساختمان‌های مدیریت بحران، نکات مهم در احداث و مکان‌یابی بیمارستان‌ها و ملاحظات در احداث و بررسی راه‌های ارتباطی را مطرح کرد و نکات حائز اهمیت در رابطه با هر کدام را به تفصیل مورد بررسی قرار داد.

حمیدی‌جو در رابطه با دقت در طراحی و بازسازی ساختمان‌های مدیریت بحران، موضوعاتی از قبیل نحوه طراحی ساختمان‌های مدیریت بحران (شامل فرمانداری‌ها، سازمان‌ها و ادارات متولی مدیریت بازسازی شریان‌های حیاتی و ...)، نقش طراحی مناسب پله‌ها در ساختمان‌های مدیریت بحران، استفاده بهینه از ساختمان‌های دولتی آسیب ندیده در زلزله در مدیریت بحران و بازسازی نظیر مدارس را عنوان نمود.

ایشان در ادامه این نشست، نکات مهم در احداث و مکان‌یابی بیمارستان‌ها را شامل مواردی از قبیل لزوم طراحی بیمارستان‌های شهرهای متوسط در فضای وسیع و خارج شهر، طراحی ساختمان‌های بیمارستانی به صورت مدل ستاره‌ای و حداکثر در دو طبقه، مشکلات امدادرسانی و ارائه خدمات در بیمارستان‌های آسیب‌دیده با وجود پس‌لرزه‌های متعدد، استفاده از جداگرها در سیستم سازه‌ای بیمارستان‌ها، طراحی محوطه بیمارستان‌ها برای ارائه خدمات اضافی و افزایش ظرفیت به هنگام وقوع زلزله دانست.

حمیدی‌جو در رابطه با ملاحظات احداث و بررسی راه‌های ارتباطی گفت: می‌بایست از باز بودن راه‌های ارتباطی و بی‌خطر بودن تردد به مناطق زلزله‌زده قبل از شروع به امدادرسانی اطمینان حاصل کرد و به خطر ریزش سنگ‌ها در طراحی و تردد در راه‌های کوهستانی مناطق با پتانسیل وقوع زلزله توجه ویژه نمود. وی همچنین لزوم بررسی سریع آب‌روها، تونل‌ها و پل‌ها در مناطق زلزله‌زده و طراحی پدهای بال‌گرد در مکان‌های متعدد در شهرها با امکان برقراری حمل بیماران با آمبولانس‌‌ها به محل‌های نشست و برخاست بال‌گردها را یادآور شد.

مدرس دانشگاه صنعتی کرمانشاه در پایان به اهمیت ایجاد بانک اطلاعاتی، اشتراک‌گذاری و توجه به تجارب گذشته در قالب دستورالعمل تأکید نمود. 

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات