این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

درویشی برنامه کاهش خطر و مدیریت ریسک گردوغبار خوزستان را تبیین نمود

انتشار : 1401/03/03 بازدید : 276
درویشی برنامه کاهش خطر و مدیریت ریسک گردوغبار خوزستان را تبیین نمود

دکتر درویشی در نشست تحلیل مخاطره گردوخاک و طوفان گردوخاک به تبیین برنامه کاهش خطر و مدیریت ریسک گردوغبار خوزستان پرداخت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، ببیست‌ویکمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با عنوان «تحلیل مخاطره گردوخاک و طوفان گردوخاک» در روز دوشنبه دوم خردادماه 1401 توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی با حضور نزدیک به 500 نفر از مسئولان، اساتید و علاقمندان به این حوزه به صورت برخط برگزار شد.

در این نشست که  به صورت برخط برگزار شد، علی درویشی بلورانی علی درویشی بلورانی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مشاور ملی فائو در گردوغبار به ارائه بحث پیرامون برنامه کاهش خطر و مدیریت ریسک گردوغبار خوزستان پرداخت.

ایشان در ابتدا با تاکید بر این موضوع که نصف بزرگترین چالش‌های دنیا که هشت عدد هستند با گرد و غبار ارتباط دارند،‌ تاریخ بزرگترین گرد و غبارهای رخ داده در دنیا را بیان کرد که به ترتیب دهه سیاه  1930 در آمریکا، دهه 1970 در چین، دهه 1990 در 5 کشور آسیای میانه و دهه 2000 در غرب آسیا هستند.

درویشی سپس به معرفی کانون‌ها و نقاط بحرانی گرد و غبار مثل حوزه رودهای دجله و فرات پرداخت و عوامل ایجاد کننده گردوغبار مثل سدها و دریاچه‌های مصنوعی و کم‌آبی را تشریح نمود و نقشه‌های میزان آورد آب به رودخانه‌ها و میزان آبهای سطحی در طول سالیان در حوزه دجله و فرات عراق را نشان داد.

ایشان در ادامه به تاثیر پدیده گرد و غبار بر محیط یعنی آب، گیاهان و انسان اشاره کرد و در مقاله‌ای به شبیه‌سازی این پدیده و بررسی اثرات آن در استان فارس بر انسان مثل 13600 بیمار قلبی و تنفسی پرداخت، درویشی همچنین تاثیر گرد و غبار بر حیوانات و گیاهان را برشمرد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در نهایت با بررسی این پدیده در اهواز، نقشه‌های آسیب‌پذیری و پهنه‌بندی خطر و در نهایت ارزیابی ریسک و سناریو‌های آن را با تبیین برنامه‌ریزی، مدیریت، تعریف عمل و اقدام ارائه نمود.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات