این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

رئیس جمعیت هلال احمر: ایثار در متروپل در اوج خود بود

انتشار : 1401/03/25 بازدید : 220
رئیس جمعیت هلال احمر: ایثار در متروپل در اوج خود بود

رئیس جمعیت هلال احمر کشور با تأکید بر اینکه سرعت امدادرسانی متروپل از پلاسکو بیشتر بود، به حضور موثر تیم‌های «سحر» در حادثه متروپل اشاره کرد و گفت: ایثار در متروپل در اوج خود بود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، بیست‌ودومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با عنوان «بررسی ابعاد مدیریتی حادثه ساختمان متروپل آبادان» در روز چهارشنبه 25 خردادماه 1401 توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی با حضور بیش از 700 نفر از مسئولان، اساتید و علاقه‌مندان به این حوزه به صورت برخط برگزار شد.

دکتر پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به تشریح خاطرات تلخ و شیرین خود از امدادرسانی در این حادثه پرداخت.

وی گفت: برای انجام هر اقدام عملیاتی متخصصان می‌نشستند و نظر می‌دادند و در نتیجه با توجه به نوع و پیچیدگی‌های خاص حادثه شاهد حضور افراد توانمند و امکانات خوبی بودیم. به همین جهت تصمیماتی که در جلسات گرفته می‌شد، علمی، اجرایی و تخصصی بود و کمتر می‌شد به آن ایراد گرفت.

کولیوند ادامه داد: افراد ازجمله مسئولین برای خدمت‌رسانی از هم سبقت می‌گرفتند و زمانی که درخصوص موضوعی تصمیم‌گیری می‌گردید، بلافاصله اجرا می‌شد. آینده‌نگری دکتر نامی موجب کاهش خسارت‌ها شد؛ در شرایط بحران، هوای گرم و گردوغبار، فرماندهی صورت گرفت. همچنین در این شرایط دکتر وحیدی فعالان اجتماعی آبادان را جمع کرد و از آنها پرسید که مشکلاتشان چیست.

رئیس جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: تیم‌های آتش‌نشان، هلال‌احمر، جوانان جهادی و تیم‌های مردمی همه کمک می کردند؛ به نحوی که حدود 500 یا 600 نفر در محل حضور داشتند. از نظر امدادی سرعت و دقت کار از عملیات پلاسکو بهتر و بیشتر بود؛ اما سختی کار زیاد بود. در قسمت پشتیبانی همه چیز فراهم بود و مردم آب، چای، شربت و ... می‌آوردند و به امدادگران کمک می‌کردند. در حالی که اینها را کسی ندید و از آنها تقدیر نکرد. اینها واقعیاتی است که من به چشم دیدم.

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: دکتر نامی -رئیس سازمان مدیریت بحران کشور- انسان آینده‌نگری است، زمانی که قرار شد آوارها را در جایی ببریم، ایشان پیشنهاد کرد که در جایی بسته آوار را دپو کنیم که بعدا بتوانیم تفحص کنیم؛ چرا که ممکن است بعداً تکه‌ای از بدن فردی داخل آن باشد یا اموالی باشد. در حالی که طبیعتاً نباید کسی تمایلی به در اختیار گذاشتن زمینش داشته باشد، افراد در این موضوع هم از یکدیگر پیشی می‌گرفتند.

کولیوند گفت: در خصوص تجهیزات چیزی کم نداشتیم و از همه مهم‌تر نیروی فداکار و ایثارگر بود. همچنین ارزش‌ها و شئونات اسلامی نیز رعایت شد. بازماندگان خیلی نگران بودند و شیون می‌کردند. تیم های «سحر» را در چادرهای هلال مستقر کردیم و با خانواده‌ها صحبت می‌کردند. واقعا حال خوبی نداشتند ولی زمانی که کار را می‌دیدند، قانع می شدند. تیم های «سحر» در بحث تاب‌آوری در حادثه متروپل آبادان تأثیر جدی داشتند.

رییس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه در این حادثه کارگروه اجتماعی، عملیاتی و... نیز تشکیل شد، گفت: مسئولیت کارگروه اجتماعی این بود که به خانه جانباختگان سر بزنند.

وی گفت: امدادرسانی بسیار سخت بود؛ اما با غیرت انجام شد. تا صد متر اطراف محل خانه‌ها تخلیه شد. این مردم بسیار باغیرت و حامی بودند. همچنین سه ساختمان بود که می‌توانست دسترسی ما را برای آواربرداری بیشتر کند و خود صاحبان اظهار کردند که رضایت می‌دهم تخلیه کنید و محوری به جبهه کاری ما اضافه شد. ایثار در متروپل در اوج خود بود.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات