اهمیت مراکز پژوهشی در بازسازی پس از سانحه

انتشار : 1401/03/31 بازدید : 184
اهمیت مراکز پژوهشی در بازسازی پس از سانحه

در بازسازی گیلان- زنجان مسئولین نسبت به روابط اجتماعی و حقوقی و جاری در منطقه احترام قائل شدند و خودشان را با آنچه که در منطقه جاری بود، تطبیق دادند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، بیست‌وسومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با عنوان «بازخوانی بازسازی پس از زلزله سال 1369 گیلان _ زنجان» در روز سه‌شنبه 31 خردادماه 1401 توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی با حضور حدود 400 نفر از مسئولان، اساتید و علاقه‌مندان به این حوزه به صورت برخط برگزار شد.

حسن میری عضو بازنشسته هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی و همکار تیم بسیج توان فنی کشور در ابتدا این نشست را فرصتی  دانست که با بررسی عملکرد مجریان در این بازسازی باید از این سانحه در سوانح بعدی درس گرفته شود. میری اذعان داشت که بازسازی گیلان-زنجان به شکل نظام‌یافته‌ای رخ داد و آمادگی خوبی در پرسنل، تامین تجهیزات و کارآمدی روش‌ها وجود داشت.

ایشان ادامه داد: در بازسازی گیلان- زنجان مسئولین نسبت به روابط اجتماعی و حقوقی و جاری در منطقه احترام قائل شدند و خودشان را با انچه که در منطقه جاری بود تطبیق دادند.

میری بر اهمیت تشکیل نهاد پژوهشی در بازسازی گیلان-زنجان از روز دوم سانحه تاکید کرد و موفقیت در اسکان موقت را محصول این این اتفاق دانست و افزایش آگاهی عمومی را نیز بعد از آن سانحه خاطر نشان شد و از امتداد یافتن این پژوهش‌ها به محتوای آموزشی در برخی از دانشکده‌ها و تأسیس رشته‌های آموزشی در حوزه سانحه و بازسازی را از نتایج بازسازی گیلان-زنجان نام برد.

این عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد: تشکیل ارگان مستقل پژوهشی باید به عنوان شاخص‌ترین ویژگی گیلان زنجان تلقی شود و بدنه علمی لازم است به نقد اجرا و مجریان بپردازد تا فاصله ما از آن چیزی که هست و آن چیزی که باید باشد کم و کمتر شود. اما متأسفانه این سیاست در تجربه‌های بعدی به کار گرفته نشد و توصیه من این است که به این سیاست بازگردیم و از آن بهره ببریم.