این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

بهلول علیجانی عومل موثر بر سیل مردادماه امسال را  تشریح نمود

انتشار : 1401/05/24 بازدید : 251
بهلول علیجانی عومل موثر بر سیل مردادماه امسال را  تشریح نمود

علیجانی عوامل موثر بر سیل مردادماه امسال را  بارش، تصرف بستر سیلابی، اشغال بستر سیلابی،‌ تخریب پوشش گیاهی، سیاست زدگی مدیران، ناآشنایی مدیران با جغرافیای منطقه، اهمیت ندادن مردم به اخطارها و هشدارهای ایمنی، عدم رعایت اخلاق محیطی توسط مدیران و مردم، عدم انتشار عمومی وضعیت سیلاب‌های گذشته و عدم تعریف و تشخیص وظایف دانست

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، بیست‌وچهارمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با عنوان «بررسی ابعاد مدیریت بحران سیلاب مردادماه سال 1401» در روز دوشنبه 24 مردادماه 1401 توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی با حضور حدود 650 نفر از مسئولان، اساتید و علاقمندان به این حوزه به صورت برخط برگزار شد.

بهلول علیجانی استاد تمام دانشگاه خوارزمی و بنیان‌گذار اقلیم‌شناسی سینوپتیک در ایران ابتدا درباره سیل و و عوامل موثر بر آن مثل شدت بارش، میزان نفوذپذیری خاک و میزان نگهداشت پوشش زمین صحبت کرد و اظهار داشت که سیل زمانی خطر محسوب می‌شود که بستر عادی توان کشش رواناب را نداشته باشد و توان کشش به میزان شدت رواناب، عرض و عمق بستر، شیب بستر و آزاد بودن مسیل وابسته است. به عقیده ایشان محدوده مسیل رودخانه با وجود افزایش جمعیت و تغییرات اقلیمی باید با توجه به سیل‌های با دوره بازگشت 25 ساله درنظر گرفته شود.

ایشان در ادامه با تاکید بر این که بارش‌های موسمی نامنظم در فصل تابستان جزو ویژگی کشور است اعلام کرد در مرداد ماه در شهر یزد 48 میلی‌متر بارش وجود داشت در صورتی که بارش روزانه 9 میلی متر تخریب ایجاد می‌کند و با توجه به این که میانگین بارش کشور کم است ولی شدت بارش امکان وقوع سیل را فراهم می‌کند.

علیجانی عوامل موثر بر سیل مردادماه امسال را  بارش، تصرف بستر سیلابی، اشغال بستر سیلابی،‌ تخریب پوشش گیاهی، سیاست زدگی مدیران، ناآشنایی مدیران با جغرافیای منطقه، اهمیت ندادن مردم به اخطارها و هشدارهای ایمنی، عدم رعایت اخلاق محیطی توسط مدیران و مردم، عدم انتشار عمومی وضعیت سیلاب‌های گذشته و عدم تعریف و تشخیص وظایف دانست.

وی دیگر عوامل موثر در این رخداد را  تخریب خاک و پوشش گیاهی، نبود آمار دقیق و مداوم از سیل‌های کشور و فراموش کردن وابستگی شدید هویت وجودی کشور به منابع طبیعی برشمرد. در پایان ایشان برای عدم تکرار سوانح این چنینی، وجود برنامه‌های بلندمدت و آگاه‌سازی مردم، استفاده از نیروهای متخصص و تشکیل پورتال جامع مدیریت آب و هوا را ضروری خواند.

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات