این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد پژوهشکده سوانح طبیعی کاملا محفوظ می باشد

نشست «نقش داده‌ها و اطلاعات مکانی در مدیریت سوانح» برگزار شد

انتشار : 1399/10/02 بازدید : 580
نشست «نقش داده‌ها و اطلاعات مکانی در مدیریت سوانح» برگزار شد

به مناسبت هفته پژوهش، هفتمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با موضوع «نقش داده‌ها و اطلاعات مکانی در مدیریت سوانح» به همت پژوهشکده سوانح طبیعی و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در روز یکشنبه 30 آذر 1399 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سوانح طبیعی، در این نشست که به دلیل شرایط حال حاضر کشور و برای رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، به صورت برخط و با حضور رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد، سعید صادقیان دانشیار دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط‌زیست دانشگاه شهید بهشتی، جواد سدیدی عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی و مدیر گروه سنجش از دور و GIS و محمودرضا دلاور استاد و مدیر قطب علمی مهندسی نقشه‌برداری در مقابله با سوانح طبیعی دانشگاه تهران به ارائه بحث پرداختند.

در ابتدای نشست، گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی ضمن خوشامدگویی به حاضرین و شرکت‌کنندگان مجازی این نشست و گرامیداشت هفته پژوهش، از سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح قدردانی نمود و به محتوای نشست‌های برگزارشده و برنامه‌ریزی‌ برای نشست‌های آتی اشاره نمود. 

در ادامه نیز امیر سرتیپ دوم دکتر مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، اطلاعات مکان‌محور را بزرگترین چالش در مدیریت بحران دانست و گفت: داده‌های مکان‌محور می‌تواند به تصمیم‌سازی در مسیر مدیریت بحران نقش اساسی بدهد. مدیریت بحران فعالیتی است که سازمان‌های مختلف دولتی را درگیر نموده و با همکاری آن‌ها پیش می‌رود. اما آن‌چه که این سازمان‌ها را به یکدیگر نزدیک نموده و عامل ایجاد همکاری بین آن‌ها می‌باشد، داده‌های مکان‌محور است. وی ادامه داد: توسعه زیرساخت‌های داده‌های مکان‌محور برای یک جامعه یک امر ضروری و حیاتی محسوب می‌شود، زیرا بر تمامی برنامه‌ریزی‌های اجتماعی به شکل‌های مختلف اثر می‌گذارد.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح افزود: تغییرات مداوم دنیای اطراف به تبع آن در هر کاربردی نیاز به داده‌های مکانی به‌هنگام شده در سیستم‌های توسعه‌یافته را آشکار ساخته است. از سوی دیگر، گسترش تکنولوژی و ظهور امکانات جدید در حوزه اینترنت، می‌تواند بستر یا سامانه‌ جدیدی را برای تولید داده‌های مکانی ایجاد نماید. سامانه اطلاعات جغرافیایی شهروندمحور یا مشارکتی، امکان تولید منبعی غنی و ارزشمند از اطلاعات مکانی در مدیریت بحران را فراهم کرده و به مردم اجازه می‌دهد تا شرایط بحرانی را بر اساس درک و چشم‌انداز خود تصویر کنند.

پس از ایراد سخنرانی توسط سخنرانان، فرصتی به منظور طرح پرسش و پاسخ از سوی شرکت‌کنندگان مجازی اختصاص داده شد که پیرو آن، پیرامون مباحث مطرح‌شده بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

جهت اطلاع از جزئیات سخنرانی‌های نشست به لینک‌های زیر مراجعه نمایید:

- سخنرانی سعید صادقیان درخصوص قابلیت‌های اطلاعات مکانی در مدیریت سوانح طبیعی

- سخنرانی جواد سدیدی با موضوع کاربرد اطلاعات داوطلبانه جغرافیایی و هوش مصنوعی در مدیریت مخاطرات محیطی

- سخنرانی محمودرضا دلاور با عنوان تجمیع داده‌های مکانی برای مدیریت هوشمند بحران

دبیرخانه تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرائی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران
دوره‌های آموزشی
نشست‌های تخصصی
مقالات
کتاب‌ها
امکانات و تجهیزات